Debatindlæg: Intet nyt på bordet når det handler om at tiltrække flere indbyggere

2. marts 2021 Sønderborg Skrevet af: Redaktion

Byrådsmedlem Heidi F. Jørgensen, Venstre, skriver:

På flere af udvalgsmøder i denne uge lægges der op til, at der skal godkendes og peges på 3-5 punkter, som skal understøtte den videre behandling af befolkningsudviklingen i Sønderborg Kommune. Det lyder jo rigtig godt, fordi en af de helt store udfordringer i kommunen er det faldende befolkningstal.

Sønderborg Kommune har fået lavet en rapport om befolkningsudviklingen i kommunen og på byrådets budgetseminaret i september blev der holdt en workshop netop om tiltrækning og fastholdelse af borgere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad er der så kommet ud af det?

Efter min mening kom mange de intentioner, som kommunen har i forvejen – og de fremgår af vores nuværende bosætningshandleplan eller de seneste par års budgetforlig.

Jeg er slet ikke uenig, jeg mangler bare noget mere konkret eller nytænkning. Et af de foreslåede initiativer er, at der fortsat skal være fokus på tiltrækning af flere uddannelsespladser for at fastholde de unge mennesker, især unge kvinder, i området.

Et punkt, som jeg kun kan bakke op om, men hvis vi ser tilbage på de seneste par års budgetaftaler, så virker det som om, at vi ikke er nået meget videre. I 2019 fremgik det af budgetaftalen: ”……arbejde målrettet for at tiltrække og etablere flere nye uddannelser”. Budgetaftalen 2020: ”…fortsat at arbejde målrettet for at tiltrække og etablere flere nye erhvervs- og universitetsuddannelser”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Står vi i stampe og har svært ved at komme videre eller er det bare mig, som er utålmodig?

 

25. februar 2024 Politik, Sønderborg

SF sætter John Brandt i spidsen til kommunalvalget

25. februar 2024 Politik

SF Sønderborg har på et opstillingsmøde enstemmigt valgt John Brandt som spidskandidat til det kommende kommunalvalg, der finder sted i november 2025. John Brandt er 31 år, bor i Sønderborg, og arbejder som kirketjener i folkekirken. Han er tidligere forperson for LGBTQ+ Sønderborg, hvor han har været med til at stifte foreningen og arrangere Sønderborgs […]

Læs mere...