Debatindlæg: Intet nyt på bordet når det handler om at tiltrække flere indbyggere

2. marts 2021 Sønderborg

Byrådsmedlem Heidi F. Jørgensen, Venstre, skriver:

På flere af udvalgsmøder i denne uge lægges der op til, at der skal godkendes og peges på 3-5 punkter, som skal understøtte den videre behandling af befolkningsudviklingen i Sønderborg Kommune. Det lyder jo rigtig godt, fordi en af de helt store udfordringer i kommunen er det faldende befolkningstal.

Sønderborg Kommune har fået lavet en rapport om befolkningsudviklingen i kommunen og på byrådets budgetseminaret i september blev der holdt en workshop netop om tiltrækning og fastholdelse af borgere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad er der så kommet ud af det?

Efter min mening kom mange de intentioner, som kommunen har i forvejen – og de fremgår af vores nuværende bosætningshandleplan eller de seneste par års budgetforlig.

Jeg er slet ikke uenig, jeg mangler bare noget mere konkret eller nytænkning. Et af de foreslåede initiativer er, at der fortsat skal være fokus på tiltrækning af flere uddannelsespladser for at fastholde de unge mennesker, især unge kvinder, i området.

Et punkt, som jeg kun kan bakke op om, men hvis vi ser tilbage på de seneste par års budgetaftaler, så virker det som om, at vi ikke er nået meget videre. I 2019 fremgik det af budgetaftalen: ”……arbejde målrettet for at tiltrække og etablere flere nye uddannelser”. Budgetaftalen 2020: ”…fortsat at arbejde målrettet for at tiltrække og etablere flere nye erhvervs- og universitetsuddannelser”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Står vi i stampe og har svært ved at komme videre eller er det bare mig, som er utålmodig?

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 112, Gråsten

Skolestartskampagne: 74 bilister kørte for stærkt ved en skole

10. august 2022 112

Onsdag har politiets ATK-vogn målt bilisternes hastighed ved skolen i Adsbøl og det er en del af politiets skolestartskampagne, hvor målet er at sikre, børn trygt kan gå og køre til og fra skole. Desværre kom der et meget nedslående resultat. Hele 74 sager, deraf ni klip og en bilist, som skal op til ny […]

Læs mere...