Debatindlæg: Kære borgmester – lær nu at lytte

24. juni 2019 Gråsten

Flemming Hansen, Kværs, skriver:

Ifølge Paris-aftalen har Danmark forpligtet sig til at holde den globale menneskeskabte opvarmning på under to grader – og helst under 1,5 grader. For at leve op til det skal CO2-udslip reduceres med 25 procent i 2030.

Førende klimaforsker er enige om, at tendensen med at lande og kommuner der overbyde hinanden, i CO2 reduktion, skader sagen mere, end man gavner den. Klimaproblematikken er noget vi alle må forholde os til, derfor er det vigtigt at der lægges en troværdig kurs, en kurs alle borgerne i Danmark og ikke mindst i Sønderborg kommune kan stå inde for, en kurs vi alle kan være stolte af, finde realistisk og seriøs.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men budrunden er gået igang, Sønderborg kommune og ProjectZero, profilerer sig med 100 procent CO2-reduktion.

Biogasrejseholdet fra Miljøstyrelsen har peget på fire områder i Sønderborg kommune, hvor et biogasanlæg ville være optimalt placeret – Ingen af disse områder nævner noget om Kværs.

Biogasbranchen anbefaler, at der er mindst 50 km. mellem biogasanlæg.

I Sønderborg kommune opererer man med 7 – 15 km.

Folketinget har i februar besluttet at stoppe for den nuværende tilskudsordning til biogas, netop fordi biogas koster alt for meget i forhold, til hvad det gavner. Og sidst men ikke mindst, så anbefaler klimaforskere, at man ikke anvender biogas, fordi det på ingen måder er CO2-neutralt!

Artiklen fortsætter under annoncen

Kære Erik Lauritsen – hvornår begynder du at lytte til eksperterne?

Hvornår begynder du at lytte til de 95 indsigelser og hvornår ‘lytter’ du til de rigtig rigtig mange underskrifter mod biogasanlæg i Kværs?

Sådan at du med stolthed kan stå på Bornholm og sige:

“I Sønderborg Kommune er vi nået halvvejs på 10 år og vi når nul udledning i 2029. Det kan lade sig gøre, fordi der er politisk vilje og fordi vi har meget bred opbakning fra borgere og virksomheder. Det er også muligt i resten af landet, hvis kommunerne får opgaven og penge til den”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men nej hr. borgmester – i resten af landet lyttes der til borgerne og her i Kværs er der bred opbakning IMOD Biogasanlæg ved Kværs fra både borgere og erhvervsliv.

Lyt nu til os – for både klimaets og borgernes skyld!

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 112, Sønderborg

Frivillige brandmænd blev kaldt til brand i Holm

10. august 2022 112

Onsdag eftermiddag blev der ringet 112 fra Ellehave i Holm, hvor der var ild i en halmpresser. “De frivillige brandmænd fra Nordborg og Svenstrup fik hurtigt slukket ilden og der skete kun mindre materielle skader”, siger indsatsleder Jesper Grau til SønderborgNYT. Han tilføjer, at Havnbjerg Frivillige Brandværn også blev tilkaldt, men de blev ikke sat […]

Læs mere...