Debatindlæg: Krydstogtskibe vidner om byrådets dobbeltmoral

5. oktober 2020 Sønderborg

Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Man føler sig som deltager i et absurd teater, når Sønderborg på konference efter konference lancerer sig som frontløber på en klimadagsorden om CO2-neutralitet i 2029, og samtidig tillader store krydstogtskibe at anløbe Sønderborg Havn.

Ifølge eksperter udleder et krydstogtskib, der ligger i en dansk havn, samme mængde luftforurening som flere tusinde personbiler, der kører i byens gader og brænder fossilt brændstof af.

Krydstogtskibe forurener ikke kun, når de sejler og lægger til. For de store dieselmotorer kører hele tiden, selv når skibet ligger stille i havnen. De skal nemlig levere store mængder sort strøm, som sådan et flydende luksushotel kræver.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er muligt Sønderborg Byråd har så sort en tankegang, at de ikke mener, krydstogtskibe påvirker Sønderborgs CO2-regnskab ved at henvise til, at skibene jo ikke tanker deres stærkt forurenende bunker diesel i Sønderborg.

Men alt andet lige udstiller det byrådets dobbeltmoral og udstiller samtidig også en ynkelig kræmmermoral ved at fokusere på de økonomiske gevinster.

Man tager med andre ord klimaet som gidsel.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...