Debatindlæg: Kun én klage over biogasanlæg er hjemsendt til ny behandling

30. april 2021 Gråsten

Byrådsmedlem Rikke Lock Harvig, Socialdemokratiet, skriver:

Ret skal være ret og jeg har aldrig sagt eller skrevet ’høringssvar er ude af proportioner’. Det er en fejl-citering og misforstået. Hver et høringssvar er nøje læst og vurderet. Spørgsmålene har været mange og bekymringen er stadig stor.

Det gør indtryk! 10 klager blev indgivet til Miljø- og Fødevareklagenævnet over følgende: Miljøvurderings-processen, Alternativer, Landskabelig påvirkning, Trafik, Ejendomspriser, Lokalisering, Støj  Lugt og luftforurening, Jord, grundvand og overfladevand, Udledning til recipient.

Artiklen fortsætter under annoncen

Én klage er hjemsendt til fornyet behandling. Det drejer sig om den sidste i ovenstående liste: ’Udledning til recipient’ og det er den, der handler om Kværsløkkebæk. Det handler ikke om forurening.

Biogasanlægget udleder ikke urenset spildevand. Det handler om at den øgede mængde vand, der ledes til bækken måske kan oversvømme omkringliggende marker. Er det godt nok? – nej da!

En fejl er da én for mange, men det retfærdiggør på ingen måde den kritik der har været fra Dansk Folkeparti og Venstre over processen. Dét er ude af proportioner – og i de ni resterende klager vurderede nævnet, at der ikke var noget af komme efter.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
6. maj 2021 Sønderborg, Debat

Debatindlæg: Iskonditoriets ejer ser en bilfri Sønder Havnegade som en fordel for os alle

6. maj 2021 Sønderborg

Christian Telling, Iskonditoriet, Sønder Havnegade, skriver: Onsdag aften bragte SønderborgNYT nyheden om, at Sønder Havnegade lukkes for kørende trafik i juli og august – og det gav en lang række kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside – og ordene i kommentarsporet fik Christian Telling fra Iskonditoriet til at reagere: Først vil lige nævne, at jeg vel er […]

Læs mere...