Debatindlæg: Kun én klage over biogasanlæg er hjemsendt til ny behandling

30. april 2021 Gråsten

Byrådsmedlem Rikke Lock Harvig, Socialdemokratiet, skriver:

Ret skal være ret og jeg har aldrig sagt eller skrevet ’høringssvar er ude af proportioner’. Det er en fejl-citering og misforstået. Hver et høringssvar er nøje læst og vurderet. Spørgsmålene har været mange og bekymringen er stadig stor.

Det gør indtryk! 10 klager blev indgivet til Miljø- og Fødevareklagenævnet over følgende: Miljøvurderings-processen, Alternativer, Landskabelig påvirkning, Trafik, Ejendomspriser, Lokalisering, Støj  Lugt og luftforurening, Jord, grundvand og overfladevand, Udledning til recipient.

Artiklen fortsætter under annoncen

Én klage er hjemsendt til fornyet behandling. Det drejer sig om den sidste i ovenstående liste: ’Udledning til recipient’ og det er den, der handler om Kværsløkkebæk. Det handler ikke om forurening.

Biogasanlægget udleder ikke urenset spildevand. Det handler om at den øgede mængde vand, der ledes til bækken måske kan oversvømme omkringliggende marker. Er det godt nok? – nej da!

En fejl er da én for mange, men det retfærdiggør på ingen måde den kritik der har været fra Dansk Folkeparti og Venstre over processen. Dét er ude af proportioner – og i de ni resterende klager vurderede nævnet, at der ikke var noget af komme efter.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...