Debatindlæg: Lad os gøre Sydjylland endnu mere erhvervsvenlig

22. juli 2020 REGIONALT

Michael Mathiesen, formand for Dansk Byggeri i Sydjylland, skriver:

Dansk Byggeris årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed var på mange måder positiv læsning for alle os, der driver virksomhed i Sydjylland. Billund, Varde og Vejen er blandt de ti bedste i hele landet til disciplinen erhvervsvenlighed. Og i top 30 ligger også Sønderborg, Tønder, Kolding og Vejle. Det viser, at mange af de sydjyske kommuner gør en stor indsats for at gøre det både nemt og attraktivt at drive virksomhed i Sydjylland. Tak for det.

Men selvom det jo egentlig ser meget godt ud med erhvervsvenligheden i flere af vores kommuner, så bør vi ikke læne os tilbage og tro, at det fortsætter. Der er stadig flere områder, hvor kommunerne kan gøre det endnu bedre. Og de kommuner, som i år har klaret sig mindre godt som Fanø, Esbjerg og Fredericia, har også mulighed for at skrue op for erhvervsvenligheden inden næste års analyse. For eksempel er ventetiden på en byggetilladelse længere end de 14 dage, som Dansk Byggeri anbefaler, så her er plads til forbedring flere steder.  Og flere kommuner sender kun en del af deres vej- og parkopgaver i udbud, så private har mulighed for at give tilbud på opgaverne. Det var bare et par bud på, hvilke områder kommunerne med fordel kan se på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erhvervsvenlighed handler om at give virksomhederne de bedste muligheder for at skabe vækst og arbejdspladser i lokalområdet og dermed også skattekroner til kommunekassen. Lad os gøre Sydjylland endnu mere erhvervsvenlig, så vores landsdel på alle områder bliver endnu mere attraktiv, end den er i dag.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet besluttede at bibliotekerne skal spare over en million kroner

1. december 2022 Politik

Der bliver skåret ned på antallet af læsekredse på biblioteket og på den måde kan der spares 185.000 kroner om året. Der spares yderligere 140.000 kroner årligt ved at nedlægge læsestuerne på bibliotekerne i Dybbøl og Ulkebøl. Det besluttede Byrådet onsdag aften og politikerne skar også ned på den bemandede åbningstid på bibliotekerne og det […]

Læs mere...