Debatindlæg: Lægevagten skal stoppe helt med forvrængede lydoptagelser

19. maj 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen, Socialdemokratiet, skriver:

Som det søndag aften blev omtalt i TV-avisen, så forvrænger Lægevagten i Region Syddanmark lydfiler fra samtaler med patienter. Patienterstatningen har klart sagt, at det i erstatningssager er ulovligt at forvrænge bevismateriale, og har pålagt Lægevagten straks at ophøre med at forvrænge lydfilerne, hvilket Lægevagten har accepteret.

Men overfor patienter og pårørende fastholder Lægevagten, at de kun får udleveret forvrængede lydfiler. Det betyder, at hvis man ønsker at høre en uforvrænget lydfil for eksempelvis at høre, om der er vejrtrækningsproblemer eller lignende, skal det typisk foregå i lægevagtens lokaler, der ligger i Kolding.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis fru Jensen fra Sønderborg eller måske fra Ærø overvejer at klage til Patienterstatningen og ønsker – eller har advokatbistand – skal hun og advokaten tage til Kolding for at høre en uforvrænget lydfil, der typisk har en varighed på 3 minutter og de skal og naturligvis selv betale rejseomkostninger og advokatens tidforbrug. Det er bestemt ikke rimeligt – og slet ikke i tråd med det politiske ønske om mere lighed og gennemskuelighed i sundheds-væsnet.

Jeg er glad for, at et enigt ’Udvalg for den nære Sundhed’ nu har fulgt indstillingen fra Socialdemokraterne og SF i Samarbejdsudvalget med PLO om, at vi politisk ikke vil acceptere de betingelser. Jeg forventer nu, at administrationen snarest pålægger Lægevagten at stoppe med forvrængningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alt andet lige, er det jo også regionen som bestiller og betaler for opgaven. Så er det vel også naturligt, at regionen bestemmer, hvordan varen leveres og jeg forventer, at leverandøren retter ind.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
13. juni 2021 Kultur, Sønderborg

Inviterede gæster til reception på Kongeskibet

13. juni 2021 Kultur

Søndag aften gik Dronningen ombord på Kongeskibet, hvor hun var vært ved en reception i anledningen af Genforeningen 2020. Efter Dronningen var kommet ombord, begyndte de inviterede gæster at ankomme til Slotskajen og da alle var mødt, blev de sendt ombord. De inviterede gæster er: Præsidieformand og borgmester i Aabenraa Thomas Andresen og fru Vivian […]

Læs mere...