Debatindlæg: Lægevagten skal stoppe helt med forvrængede lydoptagelser

19. maj 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen, Socialdemokratiet, skriver:

Som det søndag aften blev omtalt i TV-avisen, så forvrænger Lægevagten i Region Syddanmark lydfiler fra samtaler med patienter. Patienterstatningen har klart sagt, at det i erstatningssager er ulovligt at forvrænge bevismateriale, og har pålagt Lægevagten straks at ophøre med at forvrænge lydfilerne, hvilket Lægevagten har accepteret.

Men overfor patienter og pårørende fastholder Lægevagten, at de kun får udleveret forvrængede lydfiler. Det betyder, at hvis man ønsker at høre en uforvrænget lydfil for eksempelvis at høre, om der er vejrtrækningsproblemer eller lignende, skal det typisk foregå i lægevagtens lokaler, der ligger i Kolding.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis fru Jensen fra Sønderborg eller måske fra Ærø overvejer at klage til Patienterstatningen og ønsker – eller har advokatbistand – skal hun og advokaten tage til Kolding for at høre en uforvrænget lydfil, der typisk har en varighed på 3 minutter og de skal og naturligvis selv betale rejseomkostninger og advokatens tidforbrug. Det er bestemt ikke rimeligt – og slet ikke i tråd med det politiske ønske om mere lighed og gennemskuelighed i sundheds-væsnet.

Jeg er glad for, at et enigt ’Udvalg for den nære Sundhed’ nu har fulgt indstillingen fra Socialdemokraterne og SF i Samarbejdsudvalget med PLO om, at vi politisk ikke vil acceptere de betingelser. Jeg forventer nu, at administrationen snarest pålægger Lægevagten at stoppe med forvrængningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alt andet lige, er det jo også regionen som bestiller og betaler for opgaven. Så er det vel også naturligt, at regionen bestemmer, hvordan varen leveres og jeg forventer, at leverandøren retter ind.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...