Debatindlæg: Lægevagten skal stoppe helt med forvrængede lydoptagelser

19. maj 2021 Debat Skrevet af: Redaktion

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen, Socialdemokratiet, skriver:

Som det søndag aften blev omtalt i TV-avisen, så forvrænger Lægevagten i Region Syddanmark lydfiler fra samtaler med patienter. Patienterstatningen har klart sagt, at det i erstatningssager er ulovligt at forvrænge bevismateriale, og har pålagt Lægevagten straks at ophøre med at forvrænge lydfilerne, hvilket Lægevagten har accepteret.

Men overfor patienter og pårørende fastholder Lægevagten, at de kun får udleveret forvrængede lydfiler. Det betyder, at hvis man ønsker at høre en uforvrænget lydfil for eksempelvis at høre, om der er vejrtrækningsproblemer eller lignende, skal det typisk foregå i lægevagtens lokaler, der ligger i Kolding.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis fru Jensen fra Sønderborg eller måske fra Ærø overvejer at klage til Patienterstatningen og ønsker – eller har advokatbistand – skal hun og advokaten tage til Kolding for at høre en uforvrænget lydfil, der typisk har en varighed på 3 minutter og de skal og naturligvis selv betale rejseomkostninger og advokatens tidforbrug. Det er bestemt ikke rimeligt – og slet ikke i tråd med det politiske ønske om mere lighed og gennemskuelighed i sundheds-væsnet.

Jeg er glad for, at et enigt ’Udvalg for den nære Sundhed’ nu har fulgt indstillingen fra Socialdemokraterne og SF i Samarbejdsudvalget med PLO om, at vi politisk ikke vil acceptere de betingelser. Jeg forventer nu, at administrationen snarest pålægger Lægevagten at stoppe med forvrængningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alt andet lige, er det jo også regionen som bestiller og betaler for opgaven. Så er det vel også naturligt, at regionen bestemmer, hvordan varen leveres og jeg forventer, at leverandøren retter ind.

20. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

LEGO blev trækplastret til Forskningens Døgn

20. april 2024 Uddannelse

Lørdag har SDU i Sønderborg åbnet dørene for Forskningens Døgn frem til klokken 13 – og det er en landsdækkende festival, hvor universiteter, forskningsinstitutioner og videnskabens virksomheder inviterer alle interesserede til at opleve, diskutere og få indblik i forskernes arbejde – og der var et spændende program på SDU i Alsion, hvor der blev appelleret […]

Læs mere...