Debatindlæg: Måske skal vi lade private aktører udvikle og sælge boligområder ved Guderup.

18. juni 2021 Nordborg

Byrådsmedlem Tage Petersen, Venstre, skriver: 

Jan Prokopek Jensen mener i et læserbrev på SønderborgNYT, at vi skal have flere byggegrunde og især flere ældrevenlige boliger i Guderup for at imødegå den dystre befolkningsprognose for Nørreskovskolens skoledistrikt.

Jeg er enig i, at vi skal have et mere bredt udvalg af boligtyper i Guderup, men der skal mere til for at vende udviklingen, og iøvrigt har vi jo haft ledige byggegrunde i mange år – måske skulle vi i højere grad lade private aktører stå for udvikling og salg af nye boligområder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis Guderup-området skal være mere attraktivt for børnefamilier, skal vi blandt andet også have løst trafikudfordringerne ved Nørreskovskolen og se på en mere tidssvarende SFO.

Skoledistriktet er jo ikke alene Guderup – det er mindst lige så vigtigt, at der sker en udvikling i de omkringliggende landsbyer og derfor er det godt at vi ikke fik en snærende lokalplan for Elstrup og at der nu kommer en tunnel under Nordborgvej.

Derudover tror jeg, at vi skal hæve os op og sige, at når det regner på præsten drypper det på degnen. Derfor skal vi overordnet arbejde for at få et bredere udbud af uddannelser til området, udnytte mulighederne ved Nordborg Resort – og på længere sigt flere jobmuligheder, når vi forhåbentligt får en Als-Fyn-forbindelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi vil i Venstre gerne være med til at gøre befolkningsprognosen for Guderup og omegn til skamme, men vi skal bruge flere af redskaberne fra værktøjskassen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...