Debatindlæg: Masser af fejl i tilladelsen til biogasanlæg ved Kværs

17. juni 2019 Gråsten

Claus Christensen, Kværs, skriver:

Vi lytter til borgerne i Kværs, når borgerne udtrykker bekymring for, at der skal bruges grundvand til at vaske lastbiler med, svarende til 200 husstandes årlige forbrug, svarer forvaltningen: ”Der er vand nok”.

Når borgerne påpeger, at CO2-regnskabet ikke hænger sammen, og ønsker at se beviser for, hvorledes man vil opnå de store mængder biogas, svarer forvaltningen:

”Nature Energi er en velfungerende virksomhed, som i dag driver ni velfungerende biogasanlæg, hvor der dagligt produceres og leveres biogas”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad har den virksomhed gjort ved jer, siden I stoler blindt på dem?

Når borgerne påklager det urealistiske i visualiseringsbillederne samt det urealistiske i, at man vil lade en beplantning på 20 meter i højden, skærme anlægget af – svarer forvaltningen:

”Tjo men efter 10 år er det nok oppe på 10 meters højde”

Når borgerne påklager det ulovlige i at sætte gang i høringsfasen, før der er givet grønt lys fra Miljøstyrelsen, svarer forvaltningen:

”Vi har travlt, og havde en forventning om, at vi ville få overdraget miljøkompetencerne”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Byg bare hus uden tilladelser

Kære borgere, næste gang I søger om en byggetilladelse, og I selv har en forventning om at få jeres sag igennem, gå da blot i gang! Spild ikke tid på at afvente den kommunale afgørelse.

Når borgerne påklager, at der eksproprieres til et privatanlæggende, svarer forvaltningen:

”Det er et politisk spørgsmål”.

Det lyder lovende for alle de virksomheder i Sønderborg kommune, der ønsker en ny adgangsvej – kan det lade sig gøre et sted, kan det lade sig gøre alle steder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og hvorfor hører vi ikke noget til Nature Energy’s holdning om, at de ikke ønsker at holde nogle af omkostningerne i forbindelse med anlæggelse af ny adgangsvej, kan borgerne få at vide, hvad sådant vejprojekt koster?

For her kommer vi jo alle til at betale.

For ikke at tale om cykelstier, vedligeholdelse af veje med mere.

Når borgerne påklager det uansvarlige i at placere et industrianlæg i miljøklasse 7 i det åbne land, og ikke i særlig tilrettelagt industriområder, som loven ellers foreskriver det, så svarer forvaltningen:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Placeringen er den rette, da her er alt gylle”.

Noget vi alle ved er løgn, gylle vil skulle transporteres over store afstande.

Og det går helt galt

Når borgerne i Kværs påklager det absolut uetiske i at lokalplanen, der kan laves indsigelser til, slutter med følgende sætning: Ingen af ændringerne til lokalplanen er vurderet til at være så væsentlige, at det har krævet en fornyet offentlig høring”, svarer forvaltningen:

”UPS, det var en intern bemærkning, den skulle ikke havde været offentlig gjort på nuværende tidspunkt”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jo kommunen lytter til borgerne i Kværs – bare ikke når de har en anden holdning end den vi alle bliver pålagt af ProjectZero.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2022 Erhverv, Sønderborg

Feriepartner Sønderborg overtager udlejningsbureauet Nordferien

6. december 2022 Erhverv

Feriepartner Sønderborg er allerede inden den officielle åbning kommet utrolig godt fra start, idet der netop er indgået en aftale med udlejningsbureauet Nordferien om at overtage deres lokale aktiviteter. Ejerparret af Nordferien, Lone & H. C. Unger, har ønsket at få mere fritid og efter mange år med meget lidt ferie og stort set ingen […]

Læs mere...