Debat: Mere byggeri skal trække flere indbyggere til

21. juni 2021 Nordborg

Byrådsmedlem Niels Ole Bennedsen, Socialdemokratiet, skriver: 

I forlængelse af debatten omkring befolkningsprognosen og nyt boligbyggeri i Sønderborg Kommune, hvor Nordals forsat forventer nedgang, vil jeg gerne bidrage med følgende kommentar.

Meningen med boligudbygningsplanerne i Sønderborg Kommune er, at der altid og hele tiden skal være attraktive og blandede boligtyper tilstede i vores kommune for at minimere risikoen for et faldende indbyggertal. En filosofi, som jeg tror, er rigtig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der bliver netop derfor også udstykket byggegrunde og bygget nye huse i næsten alle dele af vores kommune – vi skal have et tilbud til alle.

I Nordborg har vi de seneste par år, med stor succes, haft fokus på nedrivning af boligblokke og opførsel af mindre rækkehuse. Husene er udlejet og der er ventetid på den type boliger.

Jeg mener, tiden nu er inde til, at vi også udstykker nye byggegrunde og fortsætter den succes Danbo har med de lave rækkehuse med små haver. De seneste tal viser også, at der kun er meget få ledige boliger ved Danbo og NAB, Nordals Andels Boligforening.

Artiklen fortsætter under annoncen

En del ældre borgere i parcelhus-kvartererne vil gerne flytte i et mindre hus med mindre have at skulle passe. Hvis de huse så er til stede, vil det frigøre flere parcelhuse, som er forholdsvis billige på Nordals, til de unge børnefamilier, der så i stedet for en dyr husleje, kan bruge endnu mere tid og penge på deres børn og familie.

Tror man på planerne for udviklingen på Nordals, og det gør jeg og det øvrige byråd, så vil der i forbindelse med opførelsen af ferieresortet ved Himmark være yderligere arbejdspladser. Det vil tiltrække turister, som så meget gerne skal besøge og handle på Nordals, som det også fremgår af vores handleplan fra Udviklingsforum Nordals, som byrådet lige har vedtaget – en forventet investering på over 100 millioner kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi skal derfor have sat gang i udstykning og bygget yderligere og jeg vil i den forbindelse pege på den gamle ringriderplads bag biblioteket. Her kunne bygges nogle mindre, meget bynære boliger – på området i den nordlige ende af Nordborg Sø med udsigt ned over søen. Et mindre område i Langesø i den modsatte ende – også lige ned til søen med udsigt, kunne også være en mulighed.

Mindre private udstykninger på Nordals kan også være en mulighed, så det er med til at give de blandede og attraktive boligtyper, vi så gerne vil have. Med et udbud af blandede boliger vil det være med til at fastholde borgerne på Nordals og nye tilflyttere kan komme til.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2022 Kultur, Sønderborg

Brecklings Bogcafé gav lidt indsigt i krimi-tanker, obduktioner og filmarbejde

5. december 2022 Kultur

Søndag eftermiddag fandt årets sidste udgave af Brecklings Bogcafé sted i Sønderborghus, hvor godt 160 gæster lyttede til værten Allan Breckling, forfatterne Louise Nielsen og Karen Inge Nilen samt filmproducer Kasper Gravesen, som skal filme Karen Inge Nielsens grænselandskrimier. Først på scenen var Louise Nielsen, som fortalte, at hun gennem længere tid gik med ideerne […]

Læs mere...