Debatindlæg: Nethandel er legende let – men den tager livet af vores butikker

18. november 2019 Sønderborg

Anne Jungquist Refsgaard, SundhedSyd, skriver: 

Vi ved godt at det er meget nemmere at sidde der hjemme og klikke vores varer hjem og endda helt til vores dør eller arbejdsplads. Men tænker du over de vidtrækkende konsekvenser?

Ønsker vi at by livet forsvinder – jeg mener, vi brokker os mere og mere over en død midtby. Men hvem er ansvarlig?
Svaret er: Dig og mig!

Der behøves ikke at siges så meget om denne sag – for tallene svarer for sig selv! Men når vi op til folketingsvalg siger: “Hvis du ikke stemmer – har du ingen ret til at beklage dig. Vi skal værne om demokratiet”

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvorfor er denne sag med en død midtby så så meget anderledes?

Handler du ikke lokalt kan du ikke brokke dig

For du kan ikke brokke dig over de manglende butikker. At bo i Udkantsdanmark hvor ting dør ud og virksomheder må lukke. Du kan ikke brokke dig hvis du ikke værner om det. At skal du handle lokalt.

Du vil gerne have specielle ting som ikke alle andre har. Men det kan du ikke få, hvis du kun handler hos de store onlinefirmaer som leverer til alt og alle.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du vil gerne have mere for dine penge. Men det får du ikke online. Du få ikke den service, som kun en fagperson kan give dig. Alt du får, er dit køb i en kasse og bubbleplast.

Du vil gerne værne om miljøet. Men det gør du ikke, når fly, lastbiler, og biler skal fragte det tværs over jorden. Heller ikke resten af emballagen gavner kloden, men ender som skrald efter et par dages opbevaring i transporten.

Du ønsker flere arbejdspladser i lokalmiljøet. Men det får vi ikke, når butikker og virksomheder lukker og slukker. Teenageren som skal have sit første arbejde, den studerende som skal have en praktikplads, den, som er blevet opsagt eller bare vil prøve noget nyt.

Du ønsker at vise stemning og oplevelser på de sociale medier. Input i hverdagen, som er ‘solstrålehistorien’, du deler med andre. En stemning og en oplevelse som kun interaktionen mellem mennesker og den virkelige verden kan skabe.

Passionerede medarbejdere

Hvis du virkelig sætter dig ned og tænker over de langvarrige konsekvenser – og på samme tid sætter dig ind i den enkelte virksomhed, så vil du opdage, at det er mennesker, der er 120 procent passionerede for deres arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

At stå op om morgenen og have lyst til at møde DIG og give DIG en god oplevelse, en god rådgivning og det et rigtigt valg for DIG.

Du vil finde ud af at det ikke “bare” er et job – men en levevej. En levevej som bliver svære og svære at beholde fordi du ikke handler der.

Vi snakker og snakker om de mobiler, som fjerner fokus og interaktionen mellem hinanden og hvad skal det ende med en dag?

Byerne dør

Hvad skal det – sort på hvidt – ende med hvis alle fysiske butikker en dag lukker?

Artiklen fortsætter under annoncen

Byer ligger øde hen, ingen julelys og julestemning. Ingen optog igennem byen, ingen store krydstogtskibe der lægger til kaj, ingen cykelløb igennem byen, ingen små scener og optræden i bymidten, ingen shoppingture med veninderne, ingen interesse for mulige tilflyttere, unge der flytter væk for at studere der, hvor der måske stadig er liv. Byen bliver øde, kultur og liv dør ud. For der vil ikke være interesse i en “død” by.
Og i Udkantsdanmark har vi set hvordan det ser ud.

Og det er ikke en overdrivelse….

Generationer før os, vidste eller troede ikke på, at deres handlinger og levevej havde den effekt på naturen og vores jord, som vi ser i dag. De var bare for langsomme til at stoppe op og tænke sig om. Det samme gælder den eksplosive nethandel. Vi skal stoppe op og tænke os om NU.

Så min opfordring er, ikke kun for vores klinik, SundhedSyd, men for alle der driver en virksomhed, som de betragter som en passion, en levevej, et hjertebarn, en hobby, at holde liv i forretningslivet i Sønderborg.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 Erhverv, Sønderborg

Christen Espersen fra miniBOOSTER i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg

3. december 2021 Erhverv

Det er den 58-årige administrende direktør og grundlægger af firmaet miniBOOSTER A/S, Christen Espersen, der afløser den 69-årige direktør og konsul Erling Duus, som siden 2008 har stået i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg. Erling Duus, der har forladt sin position som medejer og administrerende direktør for Eegholm A/S, bevarer sin tilknytning til IndustriGruppen, hvor han […]

Læs mere...