Debatindlæg: Nu skal bystrategien for Broager gøres virkelig

13. marts 2021 Broager

Byrådskandidat for Venstre, Erik Krogh, Broager, skriver:

I september 2017 kom borgmesteren med sit følge til en fyldt Broagerhal og fortalte glædeligt om den nye bystrategi, som skulle foregå i Broager. Alle, der var med til mødet, havde forventninger til, at nu sker der noget uden for Sønderborg.

Fra september 2017 til april 2018 kunne borgerne i Broager komme med input til, hvordan de ønskede, Broager skulle udvikle sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle forslag og ønsker blev samlet i oplæg og sendt til kommunen.

Byrådet vedtog i maj 2018 en 15-sider flot bystrategi for Broager, som skulle i gang fra 2019.

Jeg finder det uforståeligt, at man ikke har indtænkt bystrategier i kommuneplanen for 2019-2023, som er vedtaget den 18. dec. 2019, næsten to år efter den vedtagne bystrategi.

I bystrategien er der fokus på, at det skal være ‘dejligt at bo i Broager og opleve det gode hver-dagsliv’. Det er valgt for styrke Broager bys position som den attraktive og gode bosætningsby. I bystrategien står der endvidere, at byens fremtidige udvikling skal sikres, ‘som et godt sted at bo for alle aldersgrupper og faser i livet’.

Vi skriver 2021 og flere aktører presser nu på for at få gang i udviklingen af bystrategien, – vi vil ikke fortsat syltes af byrådet, lyder det og det kan jeg kun støtte op om.

Nu skal den vedtagne bystrategi i Broager blive til virkelighed, hører jeg samstemmende.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Stor konference i Sønderborg flyttes til oktober

14. april 2021 Erhverv

Corona-pandemien får endnu engang arrangørerne af ’Impact The Future’ til at udskyde konferencen i Sønderborg til oktober måned, som ellers var planlagt til at finde sted i juni måned. Arrangørerne oplyser i en mail, at udskydelsen skyldes usikkerhed omkring afholdelse af større events, hvor deltagere skal mødes fysisk og oplyser samtidig, at hvis Corona-situationen fortsat […]

Læs mere...