Debatindlæg: Nu skal bystrategien for Broager gøres virkelig

13. marts 2021 Broager

Byrådskandidat for Venstre, Erik Krogh, Broager, skriver:

I september 2017 kom borgmesteren med sit følge til en fyldt Broagerhal og fortalte glædeligt om den nye bystrategi, som skulle foregå i Broager. Alle, der var med til mødet, havde forventninger til, at nu sker der noget uden for Sønderborg.

Fra september 2017 til april 2018 kunne borgerne i Broager komme med input til, hvordan de ønskede, Broager skulle udvikle sig. Alle forslag og ønsker blev samlet i oplæg og sendt til kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Byrådet vedtog i maj 2018 en 15-sider flot bystrategi for Broager, som skulle i gang fra 2019.

Jeg finder det uforståeligt, at man ikke har indtænkt bystrategier i kommuneplanen for 2019-2023, som er vedtaget den 18. dec. 2019, næsten to år efter den vedtagne bystrategi.

I bystrategien er der fokus på, at det skal være ‘dejligt at bo i Broager og opleve det gode hver-dagsliv’. Det er valgt for styrke Broager bys position som den attraktive og gode bosætningsby. I bystrategien står der endvidere, at byens fremtidige udvikling skal sikres, ‘som et godt sted at bo for alle aldersgrupper og faser i livet’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi skriver 2021 og flere aktører presser nu på for at få gang i udviklingen af bystrategien, – vi vil ikke fortsat syltes af byrådet, lyder det og det kan jeg kun støtte op om.

Nu skal den vedtagne bystrategi i Broager blive til virkelighed, hører jeg samstemmende.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Samfund, Sønderborg

Aflysning af broåbning skal lette trafikken gennem Sønderborg

10. august 2022 Samfund

Nu kommer der lidt mere luft på Kong Christian Xs Bro hver eftermiddag, så længe Vejdirektoratet arbejder på Alssundbroen. Søfartsstyrelsen har netop sagt god for, at Sønderborg Kommune aflyser åbningen af Kong Christian X’s Bro klokken 15.38 på alle hverdage frem til slutningen af oktober. Det sker med virkning fra i morgen, torsdag, og det […]

Læs mere...