Debatindlæg: Nu skal der kæmpes for Musikskolens MGK-uddannelse

8. maj 2021 Sønderborg

Byrådsmedlem Bjørn Allerelli Andersen, Socialdemokratiet, skriver:

Torsdag var der møde i Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme og vi blev informeret om ønskerne fra Statens Kunstfond om at fordelingen af støttekroner til landets musikskolers Musikalsk Grundkursus, MGK, skal gentænkes, hvilket vakte min umiddelbare bekymring.

Den slags argumenter giver oftest en hentydning om noget negativt – og i dette tilfælde, ønsker fonden at pengene fremover skal fordeles efter befolkningstæthed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune arbejder sammen med de andre sydjyske kommuner, MGK Sydjylland, på at få en anden og mere retfærdig omfordeling af støttekronerne end den Statens Kunstfond foreslår og det er glædeligt at vi i syd kan stå sammen, når der statslige instanser forsøger at centralisere.

Sagen kommer med, når vi skal diskutere forslaget ’Et Danmark i bedre balance’, som kører for tiden og selvom forslaget skal i høring, frygter jeg det igen bliver de store byer, der får endnu flere og spændende uddannelser, på bekostning af eksempelvis Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor vil jeg opfordre til, at vi kommer op på barrikaderne, og bruger alle de politiske kontakter, som vi kan komme i tanke om, for at protestere imod, at endnu en bid tages fra os og flyttes til hovedstaden.

Jeg skal nok gøre mit!

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...