Debatindlæg: Nybyggeri i Guderup-området skal løfte befolkningstallet

17. juni 2021 Nordborg

Byrådsmedlem Jan Prokopek Jensen, Socialdemokratiet, skriver:

Den just udkomne prognose forudser forsat tilbagegang i befolkningstallet i Sønderborg Kommune frem mod 2034. Især i Nordborg og Nørreskovskolens to skoledistrikter spås tilbagegang med ca 10 procent.

I prognosen er der ikke taget højde for nyt boligbyggeri og vi kan derfor gøre prognosen til skamme ved at sørge for nye boligbyggerier. I de to områder mangler der blandt andet flere nye, ældrevenlige lejeboliger. Også gerne byggegrunde, hvor der kan udstykkes alternative grunde – dyrehold, bæredygtigt alternativt byggeri mv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og kommunen ejer jord i begge områder, hvor det kan lade sig gøre.

Ved at sætte gang i disse aktiviteter nu, kan nye unge komme til og ældre, der gerne vil fraflytte deres ofte nu for store parcelhuse, kan flytte ind i nye, gode boliger. Og lige for tiden er der venteliste på lejeboliger i Guderup-området.

Den positive udvikling ér igang med blandt andet ferie-resortet på NordAls og med Linaks fortsatte vækst og udbygning skabes mange nye arbejdspladser. Det er grundlaget for nybyggeri og dermed flere indbyggere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så lad os nu gå i gang, NordAls har så meget godt at byde på.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...