Debatindlæg: Opråb til politikerne – tillad besøg på plejecentrene

27. april 2020 Sønderborg

Camilla Brejnbjerg Beier, Fælleslisten, skriver:

Jeg har en mormor på plejehjem og en morfar i eget hus. Han har ikke set min mormor i 51 dage – de har været sammen i 68 år. De har krondiamantbryllup næste måned og aldrig været fra hinanden en dag. Det er de så nu. Min mormor tror ikke mere på, at hun får min morfar at se igen!

Det eneste jeg kunne ønske er, at min morfar måtte sidde på terrassen og snakke med min mormor gennem en åben dør eller noget lignende. I andre syddanske kommuner er der gradvist åbnet op. Jeg ved ikke, hvad jeg gør, hvis min mormor vælger at give op, hvilket hun giver udtryk for på nuværende tidspunkt!

Artiklen fortsætter under annoncen

Se nu at få øjnene op for, at man godt kan mødes med pårørende/ægtefælle på forsvarlig vis med behørig afstand på plejehjemmenes udendørsarealer. Skal de ældre dø af ensomhed, sorg eller følelsen af svigt fra deres pårørende, fordi vi ikke vil åbne?

Dette gælder ikke kun de ældre på plejehjemmene. Det gælder i høj grad også den gruppe af svage borgere, som Mette Frederiksen bad om at være stærke.

Nu har de været stærke længe nok!

Lad os hjælpe dem på vej!

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. februar 2023 112, Sønderborg

Påvirkede bilister blev anholdt

1. februar 2023 112

Tirsdag aften var der to bilister, som var påvirkede, mens de kørte og de begge blev sigtet og anholdt – og efterfølgende er der tappet blod fra dem. Resultatet af blodprøverne bliver afgørende for sagernes udfald. Den første bilist, som blev stoppet af politiet, da han kørte bil på Ringgade, er en 54-årig mand fra […]

Læs mere...