Debatindlæg: Opret bestyrelser på de kommunale plejehjem

14. september 2020 Sønderborg

Byrådsmedlem Daniel Staugaard, Venstre, skriver:

Den seneste tids uheldige eksempler fra plejehjem andre steder i landet, giver anledning til overvejelser omkring styring og styrkelse af kontakten imellem de kommunale plejehjem og det omgivende samfund. Der er behov for at vi sætter borgeren over systemet og i højere grad inddrager dem, som benytter sig af vores kommunale velfærdsydelser. Det gør vi allerede med skolebestyrelser og forældreråd i daginstitutionerne, og det skal vi selvfølgelig også gøre for vores ældre medborgere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor foreslår Venstre, at Sønderborg Kommune opretter bestyrelser ude på de enkelte plejehjem med deltagelse af pårørende, medarbejdere, ledelse og lokale ildsjæle. Samtidig mener vi, at der hvert 2. år skal udsendes tilfredshedsundersøgelser til de nærmeste pårørende, således at vi, som kommune, kan opfange eventuelle problemer i opløbet.

Vi skal ikke have en ‘Else-sag’ i Sønderborg Kommune.

‘Else-sagen’ kan du læse mere om på TV2s hjemmeside.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Politik, Sønderborg

Borgerne kan stadig tippe kommunen om ulovligheder via Whistleblowerordningen

8. februar 2023 Politik

På Økonomiudvalgsmødet onsdag var der enighed om, at Whistleblowerordningen skal fortsætte som hidtil og det var der bred enighed om, siger borgmester Erik Lauritzen umiddelbart efter mødet. Whistleblowerordningen for medarbejdere og leverandører er lovpligtig, men Byrådet har tidligere besluttet, at borgere også skal have adgang til at bruge ordningen. Fra borgerne kom der 26 henvendelser, […]

Læs mere...