Debatindlæg: Politiker fra mindretalsgruppen spørger hvor det brede byråds-samarbejde er

23. oktober 2020 Sydals

Byrådsmedlem Thomas Worm Larsen, Venstre, skriver:

Jeg har med glæde læst på SønderborgNYT og i en pressemeddelelse fra Sønderborg Kommune at det er lykkedes for de borgerlige partier på Christiansborg, at få erhvervsministeren til at fastholde de nuværende regler om 41 ugers udlejning af sommerhuse, og dermed heldigvis ikke reducere udlejningsperioden til 35 uger som ministeren og Erhvervsstyrelsen ellers havde være ude og foreslå.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg glæder mig på sommerhusejerne og udlejningsbureauernes vegne for en forringelse af deres udlejningsmuligheder er ikke hvad der er behov for i en Corona-tid.

Samtidig kan det dog undre mig noget, at jeg som medlem af Byrådet skal orienteres gennem pressen, når borgmesteren åbenbart både havde skrevet til erhvervsministeren og også var orienteret om ministerens beslutning.

Det er ganske vist ikke et krav, at man som borgmester skal informere mindretallet i Byrådet, men det ville nu have klædt borgmesteren at orientere Byrådet, før han gik til pressen – i hvert fald hvis Socialdemokraterne og flertalsgruppens udtalelser om vigtigheden af et bredt samarbejde i Byrådet skal være mere end fine ord og skåltaler.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk