Debatindlæg: Region og kommune samarbejder om udvikling på sygehuset

23. marts 2021 Sønderborg

Byrådsmedlem Didde Lauritzen, næstformand i Sundhedsudvalget, skriver:

For tre år siden var vi en del i Sønderborg og omegn, der var bekymrede for, om der foregik mere afvikling end udvikling af vores gamle sygehus i Sønderborg.

Vi tog derfor fra kommunens side kontakt til region Syddanmark og sygehus Sønderjylland samt psykiatrien i syddanmark og fik hurtigt et godt og velfungerende samarbejde, som vi har udviklet på og skabt gode resultater igennem i de seneste tre år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi har sammen arbejdet fokuseret på at skabe bedre sammenhænge for patienterne, øget samarbejde og forståelse for hinandens arbejdsgange, vi har lavet konkrete samarbejdsprojekter og holdt workshops på tværs af sektorerne, hvor medarbejderne har bidraget med, hvordan arbejdsgangene og kommunikationen i konkrete situationer kan forbedres.

Senest har vi lavet en satellit af vores kommunale forebyggelsesenhed på det nye og flotte ambulatorietorv på Sønderborg Sygehus for at skabe mere samarbejde og naturlig sammenhæng imellem kommunale tilbud og behandling på sygehuset.

Baggrunden for samarbejdet var som sagt en frygt blandt andet hos jeg selv og formanden for Sundhedsudvalget for en afvikling af ‘vores’ sygehus- men heldigvis så man fra regionen og Sygehus Sønderjylland potentialet i at udvikle et specialsygehus i Sønderborg og der forventes i 2021 250.000 ambulante besøg på det flotte nye torv!

Jeg glæder mig over at læse på SønderborgNYT, at Venstre og Ellen Trane Nørby bakker op om, at vi skal videre i det rigtig gode samarbejde, vi har fået bygget op – det har vi i styregruppen for samarbejdet bestemt også planer om, vi har allerede en række initiativer i gang og mange flere på vej både på det somatiske og det psykiatriske område

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet har brug for hurtig hjælp for at vinde titlen: Danmarks Bedste Ishus

14. april 2021 Erhverv

I afstemningen, som Opdag Danmark har lavet for at kåre Danmarks Bedste Ishus, ligger Fjellerup Vaffelbageri klart i spidsen med 4570 stemmer og Iskonditoriet i Sønderborg er nummer to med 3817 stemmer. Konkurrencen slutter i dag, onsdag klokken 16 – så er du fan af Sønderborgs Iskonditoriet, så har du frem til klokken 16 til […]

Læs mere...