Debatindlæg: Rikke Lock Harvig og alle andre byrødder er velkomne i Kværs

3. maj 2021 Gråsten

Hans Jørgen Vaarberg, Kværs, skriver:

Jeg har med interesse Rikke Lock Harvigs debatindlæg om Biogas ved Kværs. Kan se, at hun har valgt et foto med Christian X Bro, Alssund og havnemiljø i baggrunden, sikkert et sted du værdsætter og holder af.

Jeg har valgt et billede med det åbne land og de karakteristiske istidsbakker i baggrunden, som vi her i Kværs og omegn værdsætter og som vi gennem generationer har værnet om som en del af vores identitet.

Et område, som Sønderborg Kommune i 2017 beskrev som geologisk værdifuldt, med de ikoniske istidsformationer, og et landskab som var sårbart for dominerende landbrugsbygninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men så året efter vurderer kommunen, at området er passende til et stort biogasanlæg.

På grund af den ulovlige opførelse kan man nu se den første reaktortank, hvor kommunens tilladelse på sigt giver mulighed for otte.

Det er ét eksempel af mange, hvor vi er rigtig meget i tvivl om du og andre byrådsmedlemmer har fået fyldestgørende og korrekte informationer, før I tog beslutning om at bygge biogasanlæg ved Kværs.

Og når jeg læser Rikke Lock Harvigs debatindlæg om et nej til solcellepark ved Holm, tvivler jeg alvorligt på, om hun er rigtigt informeret om, hvad hun har sagt ja til her i Kværs og derfor er Rikke Lock Harvig og alle andre byrådsmedlemmer velkomne i Kværs for at se og høre om de konsekvenser, som den beslutning medfører.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Mød Thomas Vinterberg i FOFs online-studie

18. maj 2021 Kultur

Thomas Vinterberg, der jo nok er én af de mest kendte danskere i disse dage, er gæst hos FOF, hvor alle får mulighed for at være med via FOF Syds online-studie. Thomas Vinterberg blev optaget på Den Danske Filmskole i København i 1989 som den yngste elev nogensinde. Fire år senere afsluttede han sin uddannelse […]

Læs mere...