Debatindlæg: Rystende kommunen vil stoppe med at visitere børn til specialskoler

16. juni 2019 Sønderborg

Formand Jørn Thrane, Ligeværd Sønderborg, skriver

Forholdsvis mange børn går i specialklasser eller skole, mener Børne- og Uddannelsesforvaltningen med Carsten Lund i spidsen, der bliver visiteret for mange siger forvaltningen, Carsten Lund, og hans tro væbnere Claus Klaris og resten af et intet menende politisk udvalg.

Hvem er det der visiterer?

Man tror det næppe.

Den samme forvaltning, som nu klager over der er for mange.

Forvirret?

Det handler ikke om børns ve og vel, men en spareøvelse –  igen igen på de svageste i vores samfund, denne gang på minimum 4 millioner kroner.

Sønderborg Kommune er i de seneste to år gået fra en fin placering i rækken af kommuner, i henhold til de unges uddannelses parathed, men efter udvalgsformand Klaris og næstformand Jesper Smaling i gået i ’strudsemode’ sammen med Carsten Lund, er der sket det’ som alle vi andre sagde: Nemlig at Sønderborg ligger i toppen, nu med 22 procent af 9. klasseleverne, altså godt hver femte er ikke uddannelsesparate.

Men selvfølgelig hvis de 22 procent skal være på livsvarig overførselsindkomst, så har jobcentrets medarbejdere noget at beskæftige sig med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu skal det ikke lyde som om, jeg er imod inklusion, det er jeg bestemt ikke!

Men jeg er imod, når man prøver på at skjule en kæmpe besparelse ved at forsøge på at gemme den i en løgn og bortforklaringer.

Et par sparetips: I blandt andet Børne- og Uddannelsesforvaltningen kan man for det første at fyre alle dem, der ikke er ansat på grund af deres kunnen, men på baggrund af hvem de kender. Alle i kommunen siger, man ikke ansætter efter relationer, men kvalifikationer, men virkeligheden viser noget andet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man kunne også sagsbehandle korrekt, så antallet af sager, der skal behandles flere gange, blev væsentligt mindre. Måske kræver det medarbejdere med faglig kunnen, men de lønkroner kan være givet godt ud i forhold til at give dem til de medarbejdere, som møder på job i kommunen, fordi nogle bekendte fik dem indenfor.

Nu sparer kommunen 4 millioner – og på sigt bliver det dyrt at rette op på følger, som det får.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Vester Sottrup Frivillige Brandværn lukker – der er for få frivillige

1. december 2022 Sønderborg

Vester Sottrup Frivillige Brandværn, som har eksisteret i hele 76 år, har valgt at lukke stationen og opsige kontrakten om brandslukning i deres lokale slukningsområde. Alle borgere kan fortsat føle sig trygge, fordi området bliver dækket af andre brandværn. ”Vi har set os selv i øjnene og vi kan fremadrettet ikke overholde den kontrakt vi […]

Læs mere...