Debatindlæg: Sagen om biogas i Kværs var afgjort inden indsigelserne var modtaget

25. juni 2019 Gråsten

Carsten Rheder, Kværs, skriver:

I Sønderborg vil man være 100 procent CO2-neutral, som det eneste sted i verden – og for at denne utopiske version skal lykkes, vælger man at tromle hen over borgerne,.

Man overhører 95 indsigelser samt underskrifter i hundredvis, der alle entydigt svarer NEJ TAK til biogasanlæg ved Kværs.

Kommunen har allieret sig med ProjectZero, der agerer kommunal lobbyistvirksomhed for Nature Energy. ProjectZero har allieret sig med forvaltningen, der tydeligvis har fået ordrer på at køre denne sag igennem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og bag ved det hele sidder Nature Energy, der har hyret Niras til at holde hånd i hanke med, hvad der sker i Sønderborg kommune.

Andre steder i verden ville man kalde det for korrupption, men ikke i Sønderborg – her kalder man det CO2-neutral.

Længe før høringen var gået i gang blev beslutningen taget.

Den kommunale forvaltning er blevet påduttet at høvle samtlige 95 indsigelser samt mange hundrede underskrifter af bordet.

Selv når borgere påpeger at loven er overtrådt, svares der igen med: ”Vi har travlt” – og under russiske arbejdsvilkår kan man naturligvis ikke afvente, at Miljøstyrelsen giver grønt lys til at sætte høringsfasen i gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ja, faktisk er forvaltningen under så meget pres, at de ved en fejl lader en intern meddelelse gå igen i lokalplanen og det kan påklages. Der står: ”Ingen af ændringerne til lokalplanen er vurderet til at være så væsentlige, at det har krævet en fornyet høring”.

Dette vel at mærke før borgerne har haft mulighed for at indgive deres indsigelser.

I Danmark har vi et repræsentativt demokrati, hvor politikerne er valgt til at repræsenterer befolkningen.

Vi har en offentlighedslov der skal sikre borgernes deltagelse i demokratiet, men når det hele kombineres med udenlandske, pengestærke investorer og et byråd der har fået ordre på at stemme JA, så har vi virkelig fået russiske tilstande i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kære politikere – vi opfordrer jer til at vælge jeres borgere, give lokale landmænd mulighed for at bygge gårdnære biogasanlæg, således at tilskudskroner bliver investeret i landet.

På denne måde kan vi i fællesskab løfte opgaven om at sænke CO2-udledningen på forsvarligvis.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...