Debatindlæg: Selv en spidskandidat skal vel holde sig til sandheden?

12. april 2021 Broager

Dan Martensen, Socialdemokratiet, skriver: 

Der er rigtig meget at glæde sig over i det oplæg transportminister Benny Engelbrecht har fremlagt på den socialdemokratiske regerings vegne. Der er mange kloge investeringer over hele landet der både handler om fremkommelighed, grøn transport, bedre kollektiv transport og så storby contra provins-problematikker.

Selvfølgelig er der delte meninger om nogle af elementerne. Et element har dog tilsyneladende fuld opbakning: Dobbeltsporet mellem Tinglev og Padborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Politikere og andre står i kø for at rose og glæde sig over det. Og jeg er helt enig. Endelig endelig sker det.

Torsdag aften havde Venstres spidskandidat til Byrådet i Sønderborg, Ellen Trane Nørby, også mulighed for at udtale sig og hun roste faktisk generelt udspillet og glædede sig ikke mindst over det her med dobbeltsporet.

Nu er det lidt blevet en vane for Venstres spidskandidat, at tage æren for forskellige projekter og beslutninger. I dette tilfælde forekommer det, at Ellen Trane Nørby gik for vidt: Var det en talefejl eller en dårlig hukommelse der fik hende til at sige ordret at: ”Venstre har haft dobbeltsporet med i vores planer og udspil hele vejen”.

Det fik mig til at grave artikler og omtaler frem fra foråret 2019 hvor den regering, som Venstres borgmestrkandidat var en del af, fremlagde deres store trafikinvesteringsplan. Jeg huskede rigtigt:

Der stod ikke med eet ord noget om jernbanen i Sønderjylland – absolut intet.

Det er godt, at Venstre og Ellen Trane Nørby tilsyneladende vil bakke op om den nuværende regerings planer – bred enighed er vigtig, når det gælder infrastruktur. Men ret skal vel være ret og selv en tidligere minister skal vel holde sig til sandheden. Og sandheden er altså at den tidligere regering og DF fremlagde en plan uden hverken dobbeltspor eller forundersøgelse af en Als-Fyn-forbindelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...