Debatindlæg: SF vil bruge flere penge på rengøring i sundhedsvæsnet

30. august 2020 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Villy Søvndal, SF, skriver:

Corona gjorde, at vi skruede betydeligt op for hygiejne- og rengøringsindsatsen i sundhedsvæsnet.

Det har ikke kun været med til at holde styr på Corona-smitten, men har også haft en række positive følgevirkninger.

Således faldt eksempelvis antallet af influenzaramte med 70 procent og 671 færre er døde af influenza i forhold til sidste år. Selvfølgelig faldt smitte og influenza ikke alene på grund af bedre rengøring, men også fordi, der for eksempel var færre sygehusbesøg og flere virtuelle konsultationer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover har vi i sundhedsvæsnet også en stor udfordring med at få nedbragt sygehusoverførte infektioner, som kan gøre patienter meget syge – i værste fald invalidere dem. Det koster også enorme summer at behandle folk, der er blevet ramt af sådanne infektioner.

Derfor er den allerbedste indsats vi kan tilbyde i sundhedsvæsnet faktisk forebyggelse, så jeg synes, at det er sund fornuft, at bruge flere penge på rengørings- og hygiejneindsatsen, hvorfor vi i SF også går til dette års budgetforhandlinger i Region Syddanmark med ønsket om flere penge til det område.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. marts 2023 Samfund, Sønderborg

Tre ‘sommer-lukkeperioder’ i spil på Søndre Havnegade

22. marts 2023 Samfund

Forvaltningen beder – som en del af en høring – Ældrerådet tage stilling til tre forslag til fremtidige lukkeperioder på Søndre Havnegade: Lukkeperiode 1. juni-1. september Sønder Havnegades lukning forlænges med én måned, hvorved vil den tidlige turisme i juni måned tilgodeses. Borgernes kørsel til og fra arbejde og bolig vil blive berørt i højere […]

Læs mere...