Debatindlæg: SFO-børn i Sønderborg har også brug for pædagoger

26. maj 2020 Sønderborg

Jonna Jul Gudmundsen, formand for BUPL Sydjylland, skriver:

SFO-børnene vil fremover møde færre pædagoger, hvis politikerne i Sønderborg Kommune vedtager forslaget om at reducere pædagogandelen fra 70 procent til 50 procent.

Forslaget betyder, at det kun er 50 procent af de voksne i SFO’erne, der har en pædagogisk uddannelse. Sønderborg Kommune erkender, at det vil betyde en faglig nedjustering af serviceniveauet.

BUPL Sydjylland undrer sig over forslaget, som også står i skærende kontrast til Sønderborg Kommunes visioner for vuggestuer og børnehaver, hvor kommunen har vedtaget, at 80 procent af personalet skal være pædagoger. Kommunen er altså bevidst om, at gode normeringer og en høj pædagogandel har afgørende betydning for børns trivsel og udvikling. Det gælder selvfølgelig ikke alene i vuggestuer og børnehaver – men også i SFO’erne.

Artiklen fortsætter under annoncen

De mindste skolebørn er 5-6 år, når de starter i skole. Der er i høj grad brug for pædagoger, som har de faglige kompetencer til at støtte børnene i deres nye hverdag og arbejde med børnenes sociale udvikling og i at skabe gode relationer med hinanden. Alt sammen er en forudsætning for børnenes trivsel, som igen er en forudsætning for læring.

Kort sagt kan det koste dyrt på SFO-børnenes trivsel, hvis der ikke er nok pædagoger til at spotte og tage hånd om de udfordringer, børnene møder i deres nye hverdag.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. oktober 2021 KV21, Sønderborg, Debat

KV21 – Debat: Klimaomstilling skal tænkes ind i kommunalplanerne

21. oktober 2021 KV21

Spidskandidat Jesper Esbensen, Konservative, skriver:  Sønderborg Kommunes fremtidige CO2-neutrale energisystem og omstillingen til det kræver en strategisk og langsigtet planlægning. Langsigtet fordi vi gerne skal være i stand til at slide de eksisterende anlæg op og så være klar med de nye, så omkostningerne ved omstillingen bliver mindst mulige. Strategisk fordi der er nogle fysiske […]

Læs mere...