Debatindlæg: SFs Jørgen Jørgensen har misforstået det med nationale test i skolerne

8. juni 2021 Sønderborg

Socialdemokraterne Jesper Smaling, Jesper Kock, Svend Erik Petersen og Didde Lauritzen skriver:

Når Jørgen Jørgensen fra SF i et læserbrev på SønderborgNYT spørger, hvorfor Sønderborg fortsat har nationale tests i folkeskolerne, så virker det som om, han får blandet nogle begreber sammen- og det er helt forståeligt!

Vi vil dog gerne forsøge at afklare misforståelserne:

Et flertal i byrådet – bestående af medlemmer fra Socialdemokratiet, Fælleslisten og Slesvigsk Parti – vedtog for to år siden at sende en anmodning til undervisningsministeren om, at Sønderborg Kommunes folkeskoler blev fritaget for nationale tests. Den opfordring gentog socialdemokraterne i april 2021 og begge gange fik vi afslag på vores anmodning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi mener fortsat, at de nationale tests i bedste fald er fejlbehæftede og ubrugelige i den daglige undervisning, i værste fald skadelige for vores børn.

Men det er en misforståelse hvis Jørgen Jørgensen tror, at de nationale tests er gjort frivillige, det er ikke tilfældet.

Folketinget har vedtaget, at de nationale tests er obligatoriske og skal gennemføres, indtil en ny model er udarbejdet. Det er kun særlige frikommuner, der har fået lov til, forsøgsvis, at blive undtaget for de obligatoriske nationale test.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jørgen Jørgensen får blandet det sammen med, at der også findes ’frivillige nationale tests’, som forøvrigt ikke er noget nyt.

Det er tests som skolerne og lærerne selv kan vælge til og fra, men som for mange er blevet en måde at forberede eleverne på det, der ellers kan være en ubehagelig oplevelse, når de obligatoriske tests skal gennemføres.

I Socialdemokratiet ønsker vi ikke at indskrænke lærernes metodefrihed til at forberede eleverne, som de finder det bedst, når de samtidig er tvunget til at gennemføre de obligatoriske nationale tests.

Vi er glade for at erfare, at SF bakker op om vores ønske om helt at afskaffe de nationale tests – så lad os stå sammen om det og i fællesskab lægge yderligere pres på vores respektive partifæller på Christiansborg.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
13. juni 2021 Kultur, Sønderborg

Inviterede gæster til reception på Kongeskibet

13. juni 2021 Kultur

Søndag aften gik Dronningen ombord på Kongeskibet, hvor hun var vært ved en reception i anledningen af Genforeningen 2020. Efter Dronningen var kommet ombord, begyndte de inviterede gæster at ankomme til Slotskajen og da alle var mødt, blev de sendt ombord. De inviterede gæster er: Præsidieformand og borgmester i Aabenraa Thomas Andresen og fru Vivian […]

Læs mere...