Debatindlæg: Skal medarbejderne fyres eller fryse?

27. september 2022 Debat Skrevet af: Redaktion

Byrådsmedlem Asger Romme Andersen, Enhedslisten, skriver:

’Medarbejdere skal ikke fryse’ hedder det rørende i et debatindlæg fra Nye Borgerliges byrådsmedlem Bo Kleis Christensen på SønderborgNYT i dag, tirsdag.

Fra Enhedslistens Sønderborgs side vil vi dog gerne advare imod at lade sig svøbe i Nye Borgerliges omsorg. Konsekvensen af at følge Nye Borgerliges forslag vil nemlig være fyrede i stedet for frysende medarbejdere.

Sønderborg Kommune står med store økonomiske problemer, der ikke mindst er skabt af de stigende energipriser – som Putin altså har et medansvar for, selv om Nye Borgerlige hævder det modsatte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man kan bruge den tommelfingerregel, at sænker man temperaturen 1 grad, sparer man 5 procent af sit varmebudget. Det er mange penge den kommende vinter for Sønderborg Kommune og for alle andre.

Vil man ikke benytte sig af den mulighed for energibesparelser, så kommer Sønderborg Kommune ikke uden om at finde pengene i besparelser på løn til sit personale. Det er muligvis en kalkuleret konsekvens for Nye Borgerlige, der som regel ikke holder sig tilbage for at pege på fyringer af offentlige medarbejdere som løsningen på stort og småt.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Enhedslisten Sønderborg bakker vi op om at sænke temperaturen på de kommunale arbejdspladser. Ikke fordi det er rart, men fordi det er nødvendigt. Og fordi vi føler os rimelig sikre på, at de fleste kommunale medarbejdere vil fortrække at tage en sweater og en hue på, for ikke at fryse fremfor at få en fyreseddel at varme sig ved.