Debatindlæg: Skal whistleblowerordningen i Region Syddanmark udvides?

22. marts 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Karsten Fogde, SF; skriver:

Som det er nu kan man kun benytte Region Syddanmarks whistleblowerordning, hvis det drejer sig om strafbare forhold, for eksempel misbrug af penge, tyveri, bedrageri, bestikkelse og grove overtrædelser af tavshedspligt.

Man kan derimod ikke bruge whistleblowerordningen, hvis det eksempelvis handler om samarbejdsproblemer eller utilfredshed med ledelsens beslutninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

I de situationer skal personalet henvende sig til sin nærmeste leder i Region Syddanmark eller sin tillidsrepræsentant.

Som regionsrådsmedlem har jeg fået adskillige henvendelser fra medarbejdere, som ikke tør gå de veje, fordi de frygter fyringer, repressalier med mere. Ligesom jeg for nærværende også via pressen har kunnet erfare, at det står skidt til på Aabenraa Sygehus. Så noget må der ske.

Derfor tænker vi i SF på, om det ikke vil være en god idé, hvis man udvidede whistleblowerordningen til også at omfatte muligheden for at medarbejdere kan viderebringe legitim kritik via denne ordning.

Vi ønsker simpelthen ikke, at uholdbare forhold får lov til at køre i en uendelighed.

Vi risikerer jo, at gode medarbejdere søger væk, og at usunde kulturer på en arbejdsplads får lov at fortsætte.

Vi er også åbne overfor andre løsningsmodeller, men noget må der ske – alt andet vil være svigt af personalet og i sidste instans også af patienterne/borgerne.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet har brug for hurtig hjælp for at vinde titlen: Danmarks Bedste Ishus

14. april 2021 Erhverv

I afstemningen, som Opdag Danmark har lavet for at kåre Danmarks Bedste Ishus, ligger Fjellerup Vaffelbageri klart i spidsen med 4570 stemmer og Iskonditoriet i Sønderborg er nummer to med 3817 stemmer. Konkurrencen slutter i dag, onsdag klokken 16 – så er du fan af Sønderborgs Iskonditoriet, så har du frem til klokken 16 til […]

Læs mere...