Debatindlæg: Skal whistleblowerordningen i Region Syddanmark udvides?

22. marts 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Karsten Fogde, SF; skriver:

Som det er nu kan man kun benytte Region Syddanmarks whistleblowerordning, hvis det drejer sig om strafbare forhold, for eksempel misbrug af penge, tyveri, bedrageri, bestikkelse og grove overtrædelser af tavshedspligt.

Man kan derimod ikke bruge whistleblowerordningen, hvis det eksempelvis handler om samarbejdsproblemer eller utilfredshed med ledelsens beslutninger. I de situationer skal personalet henvende sig til sin nærmeste leder i Region Syddanmark eller sin tillidsrepræsentant.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som regionsrådsmedlem har jeg fået adskillige henvendelser fra medarbejdere, som ikke tør gå de veje, fordi de frygter fyringer, repressalier med mere. Ligesom jeg for nærværende også via pressen har kunnet erfare, at det står skidt til på Aabenraa Sygehus. Så noget må der ske.

Derfor tænker vi i SF på, om det ikke vil være en god idé, hvis man udvidede whistleblowerordningen til også at omfatte muligheden for at medarbejdere kan viderebringe legitim kritik via denne ordning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi ønsker simpelthen ikke, at uholdbare forhold får lov til at køre i en uendelighed.

Vi risikerer jo, at gode medarbejdere søger væk, og at usunde kulturer på en arbejdsplads får lov at fortsætte.

Vi er også åbne overfor andre løsningsmodeller, men noget må der ske – alt andet vil være svigt af personalet og i sidste instans også af patienterne/borgerne.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Erhverv, Sønderborg

Følg SønderborgNYT på Instagram

10. august 2022 Erhverv

Efter et længere tilløb, og mange opfordringer fra vores læsere, er SønderborgNYT nu på Instagram. Du kan følge SønderborgNYT på Instagram via #sdbnyt eller finde vores Instagram profil her: https://www.instagram.com/sonderborgnyt/ Hilsen Redaktionen  

Læs mere...