Debatindlæg: Slesvigsk Parti – Vi skal være vilde med vilje

24. juli 2019 Sønderborg

Byrådsmedlem Stephan Kleinschmidt, Slesvigsk Parti, skriver:

Flere og flere kommuner bliver ‘vilde med vilje’ og lader grøfterne stå.

For jo mere græs og blomster, jo flere insekter.

Også  i Sønderborg Kommune lader vi dels grøfter, vejkanter og grønne arealer stå urørte.

Det skaber debat og derfor er det godt at kommunen afstemmer forventninger til vedligeholdet af grønne områder. Men vi skal også formidle, hvorfor vil lader grønne arealer og  rabatter vokse vildere end normalt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er nemlig ingen sparøvelse; men et fornuftigt og nødvendigt tiltag for biodiversiteten.

Biomassen fra insekter er nemlig reduceret med 80 pct. i Europa siden 1989.

I Slesvigsk Parti ønsker vi at skabe en højere biodiversitet med vilde blomster, planter, sommerfugle, insekter og smådyr. Vi havde projektet ‘vilde med vilje’ med os til forhandlingsbordet da det gjaldt budgetaftale for 2017. Vi ønsker fortsat, at flere arealer vokser vildt med vilje – uden at det går ud over trafiksikkerheden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Grønne områder, vejskråninger og grøftekanter skal forvaltes med en skånsom og målrettet pleje. De skal kunne udgøre levesteder og økologiske forbindelser i landskabet. Her er vi helt enige med Danmarks Naturfredningsforening.

Vi vil videre ad denne vej. Helt konkret vil i vi hurtigst mulig omgøre byrådets beslutning fra efteråret 2018 om brug af pesticider til ukrudts- og insektbekæmpelse. Vi vil pesticider til livs og udfase dem ved kun at benytte giftfri ukrudtsbekæmpelse på offentlige områder. Og vi vil følge gode eksempler. Aabenraa sår blomster til insekterne og i Skanderborg har medarbejdere fået undervisning i, hvilke planter de særligt skal lade gro.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 Politik, Sønderborg

Placeringen af cykelsti fra Nybøl til Broager er godkendt

7. december 2022 Politik

På Teknik-, By og Borgerudvalgets møde tirsdag. kunne vi endelig godkende linjeførelsen på cykelstien Nybøl – Broager fra rundkørslen i Nybøl til lyskrydset i Broager. Det betyder også, at vi nu skal i dialog med berørte lodsejere, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. “Den del af cykelstien, som går gennem Nybøl, bliver i første om […]

Læs mere...