Debatindlæg: Socialdemokrat er glad for Byrådets nej til at hjælpe Privatskolen Als

3. oktober 2020 Sønderborg

Dan Martensen, Socialdemokratiet, skriver:

Hvor blev jeg glad, da jeg så resultatet af byrådsmødet. Et flertal med Socialdemokratiet og Aase Nyegaard fra Fælleslisten sagde nej til at stille en kommunegaranti på 20 millioner kroner for en privat virksomhed, Privatskolen Als.

Som socialdemokrater har vi intet imod fri- og privatskoler. Det er fint, at der er alternativer. Men hver må jo investere i sin ’virksomhed’ og byrådet har til opgave at drive en god kommunal folkeskole. Og netop i disse år lægges alle kræfter i at øge kvaliteten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er vigtigt for mig, at vi står sammen om at udvikle og forbedre vores folkeskoler, som skal være der for alle og give så mange som mulig den bedst mulige uddannelse – uanset hvilket hjem man kommer fra.

Vores folkeskole er og har altid været en vigtig hjørnesten i vores velfærdssamfund. Folkeskolen skal ikke bare være for folket, men for hele folket.

Det kan jo ikke bortforklares, at en øget kapacitet på en skole i Sønderborg by vil udhule grundlaget for øvrige skoler. Der er ikke brug for udvidelser og kommunen skal da overhovedet ikke hjælpe en udvidelse på vej.

Artiklen fortsætter under annoncen

Intet byråd med respekt for sig selv, ville kunne stemme for en sådan kommunegaranti, og da slet ikke i en tid med faldende børnetal i kommunen. Iøvrigt vil en kommunegaranti medføre, at kommunen skal deponere 20 milliober kroner af sin likviditet, hvilket alt andet lige forringer mulighederne for at investere i de kommunale folkeskoler.

Så ros til flertallet i byrådet for en rigtig god beslutning.

Jeg, som Socialdemokrat, er glad for, at vi i den brede budgetaftale der netop er indgået mellem alle byrådets partier, løfter inklusionen med 2,5 millioner kroner og yderligere 2,5 millioner til fokus på overgangen fra udskoling til ungdomsuddannelse, herunder styrket uddannelsesvejledning.

Plus en million kroner til at videreføre det løft, regeringen har givet folkeskolen.

Dertil kommer at budgettet til indsatser for de udsatte børn og familier er øget med 3,8 millioner kroner i 2021 og 2022 og derefter permanent med 3,2 millioner kroner.

Desuden tilføres børne- og ungeområdet 500.000 årligt til at videreføre særlige projekter.

Jo, en rigtig god kommunal finanslovsaftale – set med en Socialdemokrat og en børnefamilies øjne.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. juni 2021 Samfund, Sønderborg

Vil du med i Ældrerådet?

19. juni 2021 Samfund

Der er valg til Ældrerådet tirsdag den 16. november og fordi de fleste af de nuværende medlemmer ikke genopstiller, er der brug for nye kandidater. Ældrerådets formand, Karin Dalager, er en af dem, der har valgt at sige stop: ”Jeg har været med i otte år og i alle årene været formand. Det er utroligt […]

Læs mere...