Debatindlæg: Socialdemokrat er yderst tilfreds med bugetforliget

27. oktober 2020 Broager
Foto: Sønderborg Kommune
Foto: Sønderborg Kommune

Dan Martensen, Broager, skriver: 

Jeg må sige, at jeg som borger i Broager-området og medlem af Socialdemokratiet i Broager, er fantastisk glad for budgetforliget, som et samlet byråd med vores borgmester i spidsen har indgået, og som viderefører strategien om En Kommune I Balance.

En kommune i balance kommer ikke udenom, at der skal også skal ske udvikling på Broagerland. Og derfor er det glædeligt at:

Man med budgetforliget har aftalt at flere udviklingsprojekter i Broager understøttes af budgetaftalen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt andet et tilskud til driften af Broagerhallen,.

Derudover sættes 250.000 kroner af til en plan for Broager Torv, som der kan tages stilling til i forbindelse med kommende års budgetlægning.

Da der også er behov for, inden for en kortere årrække, at få flere centernære ældreboliger for at kunne følge efterspørgslen efter denne boligform i takt med, at antallet af ældre stiger, har aftaleparterne fundet det nødvendigt, at handle på den front.

Efter udvidelsen af Gråsten Plejecenter og Mølleparkens Plejecenter, er der fortsat et nærtstående behov for flere boliger, især på Jyllandssiden. Derfor kommer der 15 ekstra centernære ældreboliger i Broager nær plejecenteret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er hertil afsat 7,3 millioner kroner til den kommunale udgift fordelt ligeligt mellem 2021 og 2022.

Kommunen har netop købt den tidligere institution på Vestergade 39 i Broager. Her er er det tanken at opføre almene ældreboliger, der både vil ligge i forbindelse med plejecentret og ligge centralt placeret, så beboerne kan benytte de faciliteter, der ligger omkring plejecentret.

Gendarmstien, der er en af de seværdigheder, vi har i området, der genererer flest indtægter for aktører, der ligger i forbindelse med den, er der også penge til. Der er fundet 250.000 kroner til en gencertificering.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er helt sikkert flere ting, der kan findes. For eksempel en cykelsti mellem Nybøl og Broager, som også vil være en rigtig stor gevinst for området.

Der er ligeledes 100.000 kroner som årlig driftsstøtte til et samarbejdsfora i Broager, der gør det muligt at arbejde med realiseringen af elementerne fra bystrategien.

Et godt forlig, også for områderne uden for selve Sønderborg by,

Flot arbejde indtil videre.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
29. september 2022 112, Sønderborg

Politiet tog 131 gram amfetamin fra en mand fra Nordals

29. september 2022 112

Klokken 02:10 – natten til torsdag – fik en politipatrulje øje på en bil, som var efterlyst og derfor kørte de efter den. “Det var på Kløvermarken og betjentene så, at bilens passager kastede en pose ud fra vinduet kort inden de fik standset bilen”, siger Chris Thorning Vesterdal fra det lokale politi. Betjentene vurderede, […]

Læs mere...