Debatindlæg: Socialdemokratiet vil fritage folkeskoleelever fra nationale tests

20. august 2019 Sønderborg

Den socialdemokratiske byrådsgruppe skriver:

De nationale test blev oprindeligt indført som led i ambitionen om en forbedret evalueringskultur i folkeskolen.

Målsætningen var at give lærere og elever et indblik i den enkelte elevs faglige niveau.

Erfaringerne viser dog tydeligt at de ikke lever op til deres formål. Senest med en undersøgelsen udført af DPU, Aarhus universitet i 8. klasse, er det nu bevist, at testene både er meget upræcise og i mange tilfælde direkte misvisende.

Rapporten peger blandt andet på:

Estimeringen af elevernes dygtighed, som har betydning for hvilke opgaver de stilles overfor i den adaptive test, er forkert. – De mindst dygtige elever vurderes for lavt og de dygtigste elever vurderes for højt.

Opgaverne der stilles pr. fagområde er for få til at give en retvisende vurdering af elevens niveau

Særligt dårlig eller særligt god start på de indledende spørgsmål får alt for stor betydning på det endelige resultat, og testen er der ikke retvisende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi mener at vi i Sønderborg Kommune bør stræbe efter en evalueringskultur, fremfor en testkultur. Vi anerkender behovet for evaluering, men vores ambition er at et evalueringsredskab skal understøtte lærernes daglige vurdering af elevernes fremskridt og udvikling.

Undertegnede repræsentanter for Socialdemokratiet i Børn og uddannelsesudvalget mener der bør handles hurtigst muligt, og har derfor ekstraordinært bedt om at der optages en sag på det kommende Byrådsmøde med følgende beslutningsforslag:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Sønderborg Kommune skal søge Undervisningsministeriet, om fritagelse fra kravet om gennemførsel af nationale test på kommunens folkeskoler”

Vi håber at hele byrådet kan stå bag beslutningen, som er til fordel for kommunens elever og lærere.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Vester Sottrup Frivillige Brandværn lukker – der er for få frivillige

1. december 2022 Sønderborg

Vester Sottrup Frivillige Brandværn, som har eksisteret i hele 76 år, har valgt at lukke stationen og opsige kontrakten om brandslukning i deres lokale slukningsområde. Alle borgere kan fortsat føle sig trygge, fordi området bliver dækket af andre brandværn. ”Vi har set os selv i øjnene og vi kan fremadrettet ikke overholde den kontrakt vi […]

Læs mere...