Debat: Sønderborg skal gi’ naturen mere plads

29. juli 2021 Sønderborg
De Radikale spidskandidater. Foto: Anders Sonne
De Radikale spidskandidater. Foto: Anders Sonne

De Radikales spidskandidat til regionsrådsvalget, Niels Sjøberg og spidskandidaten til byrådsvalget, Faisal Shojai, skriver:

Naturen kan blive betydeligt bedre i Sønderborg Kommune. Det fremgår af en undersøgelse, som Naturfredningsforeningen har offentliggjort.

I undersøgelsen er Sønderborg Kommune placeret helt nede på en 83. plads blandt landets 98 kommuner, når det gælder en indsat for biodiversitet og sikring af truede arter.

Det ser ud til, at byrådet enten har det nære miljø eller at Project Zero’s imponerende indsats på natur og klimaområdet blevet en sovepude.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er således ingen tvivl om, at også vi glæder os over, at Sønderborg Kommune vil være den første kommune i landet som er fuldstændig CO₂ – neutral i 2029. Vi bruger det som radikale meget gerne og ofte som eksempel på, hvad andre kommuner kan gøre.

Men når det gælder biodiversiteten og sikring af truede arter, så halter Sønderborg Kommune alvorligt bagefter. Her kan Sønderborg lade sig inspirere af nabokommunerne på samme måde som Project Zero kan inspirere dem.

For Sønderborg Kommune kan gøre meget mere for at styrke naturen i byområderne og i skovene. Vi vil derfor komme med en række miljø- og klimaforslag til Sønderborg Kommune i de kommende måneder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig vil vi opfordre andre til at deltage i debatten.

Helt overordnet vil vi arbejde for og opfordre til:

At Sønderborg Kommune arbejder for, at der bliver etableret nye naturområder.

At kommunale skove omlægges til urørt skov, hvor dyr, insekter og blomster får bedre levevilkår, med respekt for eksisterende aktiviteter i området. Her er en lokal dialog med de forskellige brugergrupper vigtig, så der tages højde for specifikke udfordringer og muligheder i de valgte løsninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

At alle får let adgang til varieret natur og rekreative byrum i Sønderborg og centerbyerne.

At der værnes om vores natur og kystarealer.

Resultaterne vil bidrage til øget sundhed og trivsel. Desuden vil det, sammen med ProjectZeros imponerende klimatiltag, være med til at gøre Sønderborg mere attraktiv som tilflytningskommune.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Kultur, Gråsten

Fint med besøgende til Høstmarkedet i Den Kongelige Køkkenhave

25. september 2021 Kultur

Både fredag og lørdag var der Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten – og lørdag gik der en del gæster rundt og nød både haven og solen. “Der har været pænt med gæster i dag, lørdag, mens det var mere sløjt fredag”, siger Kaj Nielsen fra Gråsten Æblefestivals styregruppe. Æblefestivallen har aflyst årets festival […]

Læs mere...