Debatindlæg: Søparken er indviet – og meget mere er på vej

21. maj 2021 Nordborg
Søparken. Foto: Sønderborg Kommune
Søparken. Foto: Sønderborg Kommune

Byrådsmedlem Niels Ole Bennedsen, Socialdemokratiet, skriver: 

Tålmodighed er en dyd, sagde borgmesteren ved indvielsen af Søparken i Nordborg, onsdag eftermiddag, Det kan han have ret i. Det var en længe ventet indvielse, efter at byrådet i budgettet for 2018 satte en million af til køb, nedrivning og etablering af en lille park, lige ned til Nordborg sø.

Undervejs i forløbet har teknisk forvaltning forfinet projektet, så der i dag er kommet et dejligt sted med borde og bænke ved genforeningsstenen og ikke mindst en rund gangbro ud i Nordborg sø – en rigtig fin park med mulighed for gode oplevelser og til eftertænksomhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det har været glædeligt, at et enig byråd har været villige til at finde ekstra penge til Søparken. Vi har nu i Nordborg fået et unikt og flot parkanlæg ned til søen, et besøg værd, hvilket mange også allerede har gjort, såvel borgerne i byen som turister.

Parken er en lille del af en større plan for Nordals, hvor Havnbjerg og Guderup også indgår og jeg vil opfordre alle til at gå ind på kommunens hjemmeside og læse rapporten og de tiltag som Udviklingsforum Nordals er kommet med og har fået godkendt i Byrådet. Her er virkelig nogle meget spændende udviklingsplaner for Nordals frem mod åbning af Nordborg Resort – og også længere frem.

Artiklen fortsætter under annoncen

De næste tiltag, der er fundet penge til, er vinterbade faciliteter ved Havnbjerg, renovering af området ved mosesøen i Guderup og i Nordborg er det renovering af den gamle Faktagrund midt i byen – det bliver også rigtig godt.

I planen er der i alt initiativer for små 110 millioner, så flere kommunale kroner og penge fra fonde og lignede er nødvendige fremover – nu skal vi gribe de muligheder, og holde gang i planerne for Nordals.

Godt begyndt er halvt fundendt, kan man sige og 1. etape af planen er nu godt i gang.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
13. juni 2021 Kultur, Sønderborg

Genforeningen blev fejret i Kongeskansen

13. juni 2021 Kultur

Sønadag eftermiddag var Dronningen og andre prominente mennesker på besøg i Kongeskansen på Dybbøl Banke og det var de for at fejre Genforeningen 2020 – og lytte til lederen af Historiecenter Dybbøl Banke, Bjørn Østergaard, som sagde: “Velkommen til Kongeskansen, som stedet hedder i dag – og navnet fik det efter den store genforreningsfest i […]

Læs mere...