Debatindlæg: Sönke Büsen glæder sig over ‘Vild med vilje-områder’

5. august 2021 Sønderborg

Sönke Büsen, Sønderborg, skriver:

Kommunerne rundt omkring i landet er begyndt at lade græsset gro for kun at slå græsplanerne 1 – 2 gange om året. Det kan godt føles som en udfordring at se al den ’uorden’. Vi er jo socialiseret med ”Ordnung muss sein-mantraet’, især når det gælder grønne områder.

Men da der er tale om en socialisering og ikke en naturlov, er det jo ingen hemmelighed, at vi selv kan vurdere, hvordan grønne områder burde se ud og hvordan ikke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Uanset hvad man så måtte mene, så talte jeg i dag over 15 forskellige urter – undtagen græssorter – på en grøn rabat i Sønderborg by som ellers året rundt ville blive slået. På Borgmester Andersens Vej lod man på en matrikel, der tilhører kommunen, nogle steder, græsområder passe sig selv.

Jeg talte alene i disse områder omkring 30 forskellige planter. Dertil kommer at på hele matriklen findes over 20 træer, buske og urter som vi kan anvende til mad og terapi.

Så i alt det kaos og uorden gemmer sig en mangfoldighed, som ikke alene vi mennesker kan have gavn af, men også dyre- og insektlivet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Noget man ikke er i tvivl om når man betragter disse stille, vilde områder.

Også de vilde orkideer – gøgeurterne – har fået bedre vækstbetingelser i byen, men der er meget at gøre endnu.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49