Debat: Sönke Büsen vil have os til at værne om fredede, vilde orkideer

15. august 2021 Sønderborg

Sönke Büsen, Sønderborg, skriver: 

I forbindelse med mit åbne brev til borgmesteren omkring systematisk brud på Naturfredningsloven har jeg modtaget et svar fra forkvinden for Teknik- og Miljø udvalget, Aase Nyegaard. I svaret blev der gjort et større nummer ud af at det af blandt andet af hensyn til trafiksikkerhed er nødvendigt at slå græsset på vejkanter i nogle bestemte områder.

Det giver mig det indtryk, at hendes udvalg ikke har sat sig ind i sagen men kommer ’refleksagtigt’ med en standardformulering.

Artiklen fortsætter under annoncen

De steder, jeg henviser til og som lederen af Vej & Park er bekendt med, drejer sig bl.a. om overskuelige cykelstier. Dertil kommer en mindre græsplæne ved Mølledammen. Mens græsset rundt omkring Mølledammen stort set fik lov til at gro, blev dette mindre sted ved en gangsti, hvor gøgeurterne groede, slået?

I en nærmest sidebemærkning nævnte Aase Nyegaard dog, at Vej & Park erkendte nogle fejl. Og det er da efter næsten tre år en god begyndelse til en forandring til noget bedre.

Artiklen fortsætter under annoncen

For nogle dage siden blev så stien fra Grundtvigsalle mod Sønderskoven klippet på begge sider. Det kostede mindst en gøgeurt livet, men til gænggæld fik flere lov til at overleve. Om det så var fordi, der næsten ikke var noget at klippe eller en bevidsthed om, at der gror vildtvoksende orkideer, fortæller historien ikke noget om.

Som tidligere uddannet gartner hos en anden kommune har jeg kendskab til de logistiske udfordringer Vej & Park står over for og det kan ikke altid undgås at det i nogle tilfælde går ud over nogle gøgeurter. Det talte jeg sidste år med lederen om, men hvor meget ledelsen nu virkeligt tager hensyn til Naturfredningsloven, vil vi jo kunne se til næste år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg er begyndt at give private, der værner om gøgeurter i deres have, en tegning som tak og den skal ses som en form for diplom.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
1. juni 2023 Politik, Sønderborg

Avnbøløstenborgere spurgte om Venstre og Socialdemokratiet holder ‘vindmølle-løfterne’ fra 2013

1. juni 2023 Politik

Op til onsdagens byrådsmøde demonstrerede en gruppe såkaldte nærborgere til Avnbøløsten imod, at deres område kommer med i Kommuneplanen, som et sted, hvor der kan stilles vindmøller op. De demonstrerende borgere mener, at det forringer deres levested – i forvejen er de generet af motorvejen. Iøvrigt er det tredje gang på 10 år, de kæmper […]

Læs mere...