Debatindlæg: Sorterer vi vores affald for sjov?

11. november 2019 Sønderborg

Åben brev til bestyrelsesformand Tom Hartvig Nielsen,Sønderborg Forsyning.

Jørn Thrane, Sønderborg, skriver:

Nu har vi i en årrække skulle sortere vores affald, ikke mindst for miljøets skyld og selvfølgelig også for at spare resourcer.

Men nu er der efterhånden kommen så mange udlægninger, som sætter tvivl om, om det nytter. Blandt andet skriver Ekstra Bladet, at kun 20 procent af al indsamlet plastik reelt bliver genbrugt. Resten bliver kørt mange kilometer rundt i verden, for så enten blive brændt af i Tyskland eller lander i havne i Thailand, hvor det bare ryger ud i naturen, hvilket efter min mening hverken er godt for naturen eller co2-regnskabet!

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg er også i tvivl, når jeg ser den store  lastbil der kommer kørende hver 14 dag her hos mig. Det er ikke altid den samme, men nogle gange kan man se, der er indbygget en skillevæg, så affaldet forbliver adskilt og andre gange er der bare et stort hul, hvor alt bare bliver blandet sammen igen.

Når man så spørger ind til det, lyder svaret: “Bland dig uden om! Rager ikke dig! Men i øvrigt, når vi kører affaldet ud på mellemdepotet i Vollerup, tipper vi det af i en stor blandet stak”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Er det korrekt, hvad renovationsfolkene siger, Tom Hartvig Nielsen?

Jeg vil hermed gerne opfordre dig til vise os forbrugere, hvad I gør med affaldet. Og dermed vise, hvorfor vi skal bruge tid og resurser på at sortere. Jeg er sikker på at Sønderborgs befolkning er enig med mig i, at vi gerne vil sortere for miljøets skyld. Men vi vil ikke være til grin!

I øvrigt når nu miljøet og co2 regnskabet er i højsæde.

En gang om måneden lægger der et skib til i Fredericias havn og det kommer fra Canada. Med i lasten har det træpiller, som så bliver kørt på 200 lastbiler til Sønderborg Kraftvarmeværk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvordan belaster det miljøet og ikke mindst co2-regnskabet?

Deltag i debatten på SønderborgNYTs Facebookside ved at klikke her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk