Debatindlæg: SOSU fyret for at gi’ en lussing – handler det om arbejdspres og dårlig ledelse?

23. marts 2021 Nordborg

Tidl. byrådsmedlem Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

At ansatte nu deles lussinger ud på vore plejehjem, det er nemt at blive forarget over. Og med rette. Men et par spørgsmål rejser sig, for hvis er skylden?

Og hvem har ansvaret?

Er det i sidste ende politikerne?

Foreløbig er en SOSU’er på Guderup plejecenter blev ofret og afskediget, fordi hun gav en dement beboer en lussing, men er hun den skyldige?

Eller er det snarere hendes leder, der ikke superviserer og leder hende, så hun ved hvad hun skal gøre i situationen. Eller er lederen også et offer for manglende ressourcer og en hel sektor i krise?

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er svært at vide.

Men det vi ved, det er, at plejesektoren synes at være præget af en svingdør.

Det kommer til udtryk i mange af de udtalelser på Facebook i en sag fra Guderup Plejecenter, hvor der tales om stor udskiftning i personalet, manglende uddannelse og dårligt arbejdsmiljø.

Som forhenværende politiker får jeg også henvendelser fra tidligere ansatte i plejesektoren, som tegner et dystert billede af stort arbejdspres og dårlig ledelse.

Fagforeningen FOA har også bemærket, at Sønderborg Kommune meget uheldigt skiller sig ud ved, at 22 procent af FOAs medlemmer i perioden januar 2017 – oktober2020 er blevet afskediget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Om det siger Mona Striib, FOAs leder:

”Det ligner næsten, at der hersker sådan en ”brug-og-smid-væk-kultur,” hvor man bare slider den enkelte ansatte helt i bund for så at skille sig af med dem. Det gør mig virkelig gal”.

Det bliver spændende at se, om der er en ansvarlig politiker tilstede. Det er nemlig her, ansvaret skal placeres.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...