Debatindlæg: Spændende om Økonomiudvalget giver Privatskolen Als en lånegaranti

20. september 2020 Sønderborg

Anders Stubkjær, Radikale Venstre, skriver:

På onsdag skal Økonomiudvalget i Sønderborg Kommune afgøre, om der skal bevilges en lånegaranti på 20 millioner kroner til Privatskolen Als. Det fremgår af udvalgets dagsorden, der blev offentliggjort i slutningen af denne uge. En lånegaranti betyder, at kommunen skal deponere 20 millioner i 25 år til fordel for den private skole.

Hvis udvalget stemmer for forslaget, så betyder det for det første at udvalget i realiteten vælger at bidrage med 20 millioner til at udhule elevgrundlaget for den indre bys folkeskoler.

Artiklen fortsætter under annoncen

For det andet, så vil en lånegaranti i princippet kunne skabe præcedens for lignende ansøgninger fra kommunens øvrige fri- og privatskoler – og det kunne blive en dyr affære.

Socialdemokratiet har meldt ud, at de stemmer imod. Venstre har indikeret at de formodentligt stemmer for. Resten af partierne har endnu ikke meldt ud.

Der skal være frit skolevalg og jeg har kun grund til at tro, at Privatskolen Als er en god skole. Problemet er, at det i netop denne sag bare ikke giver mening, at en kommune på skoleområdet understøtter en privat aktør økonomisk.

Kommunens ressourcer bør fokuseres på en yderligere styrkelse af hverdagens undervisning i folkeskolen og ikke på en privat skoles indkøb af mursten.

Det bliver spændende at se, hvad der sker på onsdag.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk