Debatindlæg: Stærkere samarbejde kan sikre bedre velfærd og grøn omstilling

1. september 2020 Sønderborg

Jakob Scharff, branchedirektør i DI, skriver:

Da corona-krisen ramte i foråret, stod kommunerne og virksomhederne sammen om at holde hånden under danske arbejdspladser. Det lykkedes i stor udstrækning. Det lykkedes også i fællesskab at opbygge forsyningskæder af værnemidler til social- og sundhedssektoren. Krisen viste altså igen, at vi løser udfordringerne bedst, når vi samarbejder.

De politiske forhandlinger om næste års budget er nu i gang i Sønderborg Kommune, og her er der gode muligheder for at få bragt flere erfaringer og ideer fra virksomhederne i spil. Et samspil mellem Sønderborg Kommune og virksomhederne kan blandt andet bidrage til at sikre den grønne omstilling og udvikle velfærden i en udfordret kommunal økonomi, hvor der eksempelvis bliver flere ældre og flere børn.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg Kommune er der gode muligheder for yderligere samarbejde til gavn for økonomien og borgerne. Eksempelvis er det kun omkring 27 procent af de tekniske opgaver og støttefunktioner – som rengøring, it-drift og vejvedligeholdelse – der i dag bliver løst i samarbejde med private virksomheder. Med inspiration fra de kommuner, der er længst fremme, kan dét tal nå op på 45 procent.

I DI anbefaler vi, at Sønderborg Kommune rækker ud for at drage nytte af mulighederne for et tættere samarbejde med private virksomheder. Det handler om at have de rette kompetencer i indkøbsafdelingen og om at lade sig inspirere af gode ideer fra andre kommuner.

Artiklen fortsætter under annoncen

I DI står vi til rådighed og vi ønsker at bidrage til, at Sønderborg Kommune får den bedst mulige velfærd og samtidig bidrager til den grønne omstilling.

Sammen får vi mere velfærd for pengene.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk