Debatindlæg: Styrk mødet mellem generationer i boligområderne

3. marts 2021 Sønderborg

Stephan Kleinschmidt, Slesvigsk Parti, skriver:

Venstre og Dansk Folkeparti havde rustet sig til et politisk sværdslag og tonen var valgkampspræget, da Byrådet skulle tage stilling til en dispensationsansøgning om at nedrive færre boligblokke i ghettoområdet Nørager og Søstjernevej.

Debatten om at ændre lejligheder til ungdomsboliger fortsætter på nettet.

For Slesvigsk Parti er planen for boligområdet et nødvendigt og reelt skridt væk fra ghettolisten og ind i udvikling af en bæredygtig bydel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er nemlig det helt rigtige at løfte blikket og se Søstjernevej og Nørager i sammenhæng med resten af byen, og det er nødvendig at kombinere sociale, uddannelses- og beskæftigelsesmæssige indsatser med fysisk byudvikling.

Netop den fysiske omdannelse kan sikre, at området i højere grad bliver et blandet boligområde, hvor der både findes nye og attraktive boliger samt billige og gode boliger til forskellige målgrupper.

Derfor mener vi – i modsætning til Venstre og Dansk Folkeparti – at boligområdet både er til børnefamilier, unge og ældre.

Forskellige boligtyper vil understøtte mødet mellem generationer. Og når valget står mellem at kaste beboere ud af endnu en boligblok eller at byde unge velkommen i boligområdet, så vælger Slesvigsk Parti det sidste.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet blev bedste ishus i Sønderjylland

14. april 2021 Erhverv

Det lykkedes ikke Iskonditoriet at genveinde titlen som Danmarks Bedste Ishus i en konkurrence hos Opdag Danmark, som sluttede i dag, onsdag klokken 16. “Vi kan glæde os over at være det bedste ishus i Sønderjylland”, siger Christian Telling, som ejer stedet sammen med hustruen. I toppen har det længe været tæt løb mellem sidste […]

Læs mere...