Debatindlæg: Styrk mødet mellem generationer i boligområderne

3. marts 2021 Sønderborg

Stephan Kleinschmidt, Slesvigsk Parti, skriver:

Venstre og Dansk Folkeparti havde rustet sig til et politisk sværdslag og tonen var valgkampspræget, da Byrådet skulle tage stilling til en dispensationsansøgning om at nedrive færre boligblokke i ghettoområdet Nørager og Søstjernevej.

Debatten om at ændre lejligheder til ungdomsboliger fortsætter på nettet.

For Slesvigsk Parti er planen for boligområdet et nødvendigt og reelt skridt væk fra ghettolisten og ind i udvikling af en bæredygtig bydel. Det er nemlig det helt rigtige at løfte blikket og se Søstjernevej og Nørager i sammenhæng med resten af byen, og det er nødvendig at kombinere sociale, uddannelses- og beskæftigelsesmæssige indsatser med fysisk byudvikling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Netop den fysiske omdannelse kan sikre, at området i højere grad bliver et blandet boligområde, hvor der både findes nye og attraktive boliger samt billige og gode boliger til forskellige målgrupper.

Derfor mener vi – i modsætning til Venstre og Dansk Folkeparti – at boligområdet både er til børnefamilier, unge og ældre.

Forskellige boligtyper vil understøtte mødet mellem generationer. Og når valget står mellem at kaste beboere ud af endnu en boligblok eller at byde unge velkommen i boligområdet, så vælger Slesvigsk Parti det sidste.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Samfund, Sønderborg

Aflysning af broåbning skal lette trafikken gennem Sønderborg

10. august 2022 Samfund

Nu kommer der lidt mere luft på Kong Christian Xs Bro hver eftermiddag, så længe Vejdirektoratet arbejder på Alssundbroen. Søfartsstyrelsen har netop sagt god for, at Sønderborg Kommune aflyser åbningen af Kong Christian X’s Bro klokken 15.38 på alle hverdage frem til slutningen af oktober. Det sker med virkning fra i morgen, torsdag, og det […]

Læs mere...