Debatindlæg: Sundhedsvejledning til psykisk sårbare giver lighed i sundhed

9. oktober 2020 Sønderborg
Preben Storm og Didde Lauritzen, Socialdemokratiet, skriver:
Der har været et vigtigt punkt på dagsordenen i henholdsvis Social-og Seniorudvalget og Sundhedsudvalget i denne uge. Det handler om borgere med psykisk sårbarhed og den kendsgerning at denne gruppe af borgere både er i øget risiko for kroniske sygdomme som for eksempel hjerte-kar-sygdomme og KOL, ligesom vi ved, at borgere med psykisk sygdom i gennemsnit dør 15 år tidligere end andre borgere.
Artiklen fortsætter under annoncen

Denne ulighed i sundhed har vi i Sønderborg Kommune fokus på at udligne.
Derfor har socialområdet og sundhedsområdet samarbejdet om projektet Sammen om sundhed. Erfaringerne fra projektet viser, at når en fast sygeplejerske med de rette kompetencer, møder borgerne, hvor de er, i trygge kendte omgivelser og i samspil med det socialfaglige personale, ja så giver det psykisk sårbare borgere en reel lige adgang til de kommunale forebyggende og sundhedsfremmende tilbud som øvrige borgere og løfter sundheden.
Artiklen fortsætter under annoncen

Sundhedsvejledningen til psykisk sårbare borgere skaber på den måde mere lighed i sundhed og vi glæder os over, at der har været enighed om, at projektet skal fortsætte som en fast del af Sønderborg Kommunes sundhedstilbud.
Preben Storm er formand for Social og Seniorudvalget og Didde Lauritzen næstformand for Sundhedsudvalget
Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 Kultur, Augustenborg

Vind billetter til festlig aften med Tørfisk

22. oktober 2021 Kultur

Bandet Tørfisk fejrer jubilæum med en Jubilæums-Tour rundt i Danmark og 30. oktober rammer den Augustenborg. Og dermed har du chancen igen for at høre deres populære sange i Augustenborghallerne, hvor de spiller lørdag den 30. oktober kl. 20.00. Sangene er blevet til fra starten i 1981 og frem til i dag ”Sidst Tørfisk var […]

Læs mere...