Debatindlæg: Sydtrafik, Fynbus og Midttrafik skal betale en bod på 7 millioner kroner

29. oktober 2020 REGIONALT

Regionsrådsmedlem, Karsten Fogde, skriver:

Sydtrafik, Fynbus og Midttrafik skal endnu en gang betale en bod. Denne gang på 7 millioner kroner for ikke at have overholdt udbudsregler over for vognmænd, der kører flextrafik for trafikselskaberne.

Denne bod kommer oveni den bod, som trafikselskaberne fik tilbage i maj, hvor boden dengang var på 3 millioner for at have handlet i strid med udbudsreglerne.

Den seneste bod handler om, at trafikselskaberne efter at have gennemført et fælles offentligt udbud om udførelsen af flextrafik med et mindstekrav til de vogntyper, der kunne blive en del af udbuddet, fx at de skulle have plads til minimum to kørestole. Men disse krav blev ikke holdt i hævd, da trafikselskaberne senere uddelte kontrakter til vognmændene.

Artiklen fortsætter under annoncen

En Ærøvognmand oplevede, at Sydtrafik, Fynbus og Midttrafik indgik aftaler med vognmænd, hvis vogne ikke opfyldte mindstekravet om, at der skulle være plads til to kørestole, mens han selv ikke blev tildelt kontrakter, selvom han ”spillede” efter reglerne.

Derfor klagede han – og nu har han altså fået Klagenævnet for Udbuds ord for, at han har ret i, at trafikselskaberne har brudt aftalens betingelser.

Det er dybt bekymrende, at offentligt ejede trafikselskaber idømmes en bod! At det så sker to gange indenfor kort tid skriger til himlen! 10 millioner kroner koster denne uduelighed den kollektive trafik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hertil kommer advokatomkostninger af et ikke oplyst omfang.

Og vi kan slet ikke være sikker på, at der ikke kommer flere sager.

Dette kan vi simpelthen ikke leve med. Der er kun skatteborgerne til at betale for denne uduelighed.

Jeg og SF mener, at der simpelthen skal ryddes op her.

Vi ønsker, at det bliver undersøgt til bunds – af en uvildig instans.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk