Debatindlæg: Sydtrafik og to andre busselskaber fanget i konkurrenceforvridende virksomhed

17. juni 2020 REGIONALT

Karsten Fogde, reginsrådsmedlæem for SF, skriver:

Sydtrafik, Fynbus og Midttrafik skal betale en bod på tre millioner kroner plus sagens omkostninger til Konkurrencestyrelsen for ikke at have overholdt udbudsregler, det fremgår af en afgørelse fra Klagenævnet for Udbud.

Sagen handler om de krav, som trafikselskaberne selv har formuleret om, fx plads til mindst 2 kørestole, vogntyper med mere. Pointen er at trafikselskaberne selv har formuleret disse krav som minimumskrav.

Direktør i Sydtrafik Lars Berg angiver ikke at forstå afgørelsen!

Artiklen fortsætter under annoncen

Direktør Lars Berg må udtale sig mod bedrevidende. Mindstekravet er Lars Bergs ansvar, og det samme er overholdelsen af det.

Hvad værre er faktisk, at direktør Lars Berg, som helt tydeligt har svært ved at vedkende sig sit ansvar, vælger at intimidere den vognmand, som har fået 100 procent ret i sin klage, ved at udtale til Jysk Fynske Medier:

”Det er ærgerligt, at en enkelt vognmand udsætter en hel branche for det her” – med henvisning til Alsvognen I/S.

Sandheden er jo, at Lars Berg har udsat branchen for konkurrenceforvridende aktivitet – og det med fuldt overlæg. Der er allerede alt for meget klondyke i Flextrafik! Nogen må holde den ærværdige direktør til ansvar!

Artiklen fortsætter under annoncen

Tre millioner kroner for at bryde de vilkår, som man selv har formuleret – hvor ringe kan det blive?

Hertil kommer måske også krav om erstatning til de vognmænd, som har mistet kørsel som følge af dette.

Der skal simpelthen ryddes op.

I SF vil vi forfølge den mærkværdige administration, der tilsyneladende foregår omkring Flextrafik. Der er alt for meget rod med overholdelse af både lov og vilkår, som nu koster skatteborgerne penge og som ovenikøbet gør mange borgere utrygge ved Flextrafik.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. juni 2023 Politik, Sønderborg

Tidligere spidskandidat for Fælleslisten er medstifter af et nyt parti

9. juni 2023 Politik

I marts måned nedlagde Fælleslisten sig selv efter et skidt valgresultat ved kommunalvalget i 2021, hvor den dengang uprøvede Stine Duus Petersen var Fælleslistens spidskandidat, og siden da har Stine Duus Petersen overvejet sin lokalpolitiske fremtid, og den ligger nu klar. “Jeg og Svenja Karstensen, som tidligere var opstillet for Nye Borgerlige, er gået sammen […]

Læs mere...