Debatindlæg: Sygehuse fortsætter med at sende ‘belastende’ mails i weekenderne

25. marts 2021 Debat

Regionsrådsmedlem Annette Blynel, SF, skriver:

SF og Konservative havde fremlagt et forslag for Regionsrådet om at undgå at sende belastende beskeder via elektronisk post i weekends og helligdage. Regionen udsender i dag ca. 15.000 breve til borgerne fredag eftermiddag, og dermed lander der en besked i borgernes e-boks i løbet af weekenden. Enkelte af dem er med meget belastende budskaber.

Netop de beskeder ville Konservative og SF gerne have fokus på. Baggrunden for forslaget er henvendelser fra borgere, som fortæller om angst, utryghed og stor bekymring, fordi der fredag eftermiddag ingen mulighed er for at få kontakt til afsenderen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så kan weekenden bruges til at tænke over om jeg er alvorlig syg?

Skal jeg blive bekymret?

Hvad betyder de blodprøvesvar?

Og andre særdeles relevante spørgsmål, som tidligst kan besvares om mandagen, når afdelingen igen er åben for telefoner. Det ville Venstre, DF og Socialdemokraterne ikke være med til. Kun Enhedslisten og til dels De Radikale bakkede op. Responsen på vores forslag var blandt andet ”at det er misforstået hensyn”, ”at det ikke er noget stort problem”, og borgerne kan jo selv bestemme, hvornår de vil læse deres post”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi medgiver, at langt hovedparten af borgerne ønsker og skal have hurtig besked. Men der er altså en gruppe borgere, som er mere sårbare og uden netværk. Det er disse borgere vi gerne vil give en bedre service.

Et kompromisforslag om, at kræftafdelingen og psykiatrisk afdeling skulle give deres kommunikation et serviceeftersyn blev også afvist. Vi er sikre på medarbejderne har gode forslag til hvordan, og i givet fald hvornår, budskaber kan gives mere hensynsfuldt, med samtidig mulighed for kontakt, hvis borgerne har brug for at blive beroliget. Men det bliver altså ikke i denne omgang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så desværre, vi opnåede ikke det vi gerne ville, nemlig at give sårbare og alvorligt syge borgere en mere tryg kommunikation med mulighed for at få svar på bekymringer, hvis man bliver nervøs og bange for den besked man får.  Men vi har ikke opgivet – og kæmper videre.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...