Debatindlæg: Sygehuse fortsætter med at sende ‘belastende’ mails i weekenderne

25. marts 2021 Debat

Regionsrådsmedlem Annette Blynel, SF, skriver:

SF og Konservative havde fremlagt et forslag for Regionsrådet om at undgå at sende belastende beskeder via elektronisk post i weekends og helligdage. Regionen udsender i dag ca. 15.000 breve til borgerne fredag eftermiddag, og dermed lander der en besked i borgernes e-boks i løbet af weekenden. Enkelte af dem er med meget belastende budskaber.

Artiklen fortsætter under annoncen

Netop de beskeder ville Konservative og SF gerne have fokus på. Baggrunden for forslaget er henvendelser fra borgere, som fortæller om angst, utryghed og stor bekymring, fordi der fredag eftermiddag ingen mulighed er for at få kontakt til afsenderen.

Så kan weekenden bruges til at tænke over om jeg er alvorlig syg?

Skal jeg blive bekymret?

Hvad betyder de blodprøvesvar?

Og andre særdeles relevante spørgsmål, som tidligst kan besvares om mandagen, når afdelingen igen er åben for telefoner. Det ville Venstre, DF og Socialdemokraterne ikke være med til. Kun Enhedslisten og til dels De Radikale bakkede op. Responsen på vores forslag var blandt andet ”at det er misforstået hensyn”, ”at det ikke er noget stort problem”, og borgerne kan jo selv bestemme, hvornår de vil læse deres post”.

Vi medgiver, at langt hovedparten af borgerne ønsker og skal have hurtig besked. Men der er altså en gruppe borgere, som er mere sårbare og uden netværk. Det er disse borgere vi gerne vil give en bedre service.

Et kompromisforslag om, at kræftafdelingen og psykiatrisk afdeling skulle give deres kommunikation et serviceeftersyn blev også afvist. Vi er sikre på medarbejderne har gode forslag til hvordan, og i givet fald hvornår, budskaber kan gives mere hensynsfuldt, med samtidig mulighed for kontakt, hvis borgerne har brug for at blive beroliget. Men det bliver altså ikke i denne omgang.

Så desværre, vi opnåede ikke det vi gerne ville, nemlig at give sårbare og alvorligt syge borgere en mere tryg kommunikation med mulighed for at få svar på bekymringer, hvis man bliver nervøs og bange for den besked man får.  Men vi har ikke opgivet – og kæmper videre.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Stor konference i Sønderborg flyttes til oktober

14. april 2021 Erhverv

Corona-pandemien får endnu engang arrangørerne af ’Impact The Future’ til at udskyde konferencen i Sønderborg til oktober måned, som ellers var planlagt til at finde sted i juni måned. Arrangørerne oplyser i en mail, at udskydelsen skyldes usikkerhed omkring afholdelse af større events, hvor deltagere skal mødes fysisk og oplyser samtidig, at hvis Corona-situationen fortsat […]

Læs mere...