Debatindlæg: Sygehusene skal tage godt imod nyansatte

31. august 2020 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Karsten Fogde, SF, skriver:

Hver fjerde nye sygeplejerske tvivler på en fremtid i faget – og det har intet med Corona at gøre – og 80 procent af de sygeplejestuderende er bekymrede for, om der vil være nok tid til at lære dem op.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Næsten 60 procent er bekymrede for, hvordan kommende kolleger vil tage imod dem og godt 20 procent af de studerende er usikre på, om de ønsker at arbejde som sygeplejerske om fem år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere medarbejdere

Vi har i høj grad brug for at kunne tiltrække flere til sundhedssektoren. Et af værktøjerne til det er, at vi tager godt imod de nyansatte. Det kan vi blandt andet gøre via de såkaldte introduktionsstillinger, hvor der sker en tæt oplæring af den nyansatte fra en erfaren kollega. Det kræver tid, hvorfor den erfarne medarbejder ‘købes fri’ til at yde denne oplæring.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

En ordentlig introduktion minimerer også fejl. Ligesom det højner arbejdsglæden, og kan medvirke til, at vi fastholder vore medarbejdere.

Vi ved fra medarbejderne, at de har været enormt glade for at have introduktionsstillinger.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Hidtil har vi i Region Syddanmark primært haft introduktionsstillinger på akut- og ældremedicinske afdelinger.

 

Artiklen fortsætter under annoncen

I SF mener vi, at erfaringerne er så gode, at vi vil have udbredt introduktionsstillinger til andre afdelinger og også gerne andre faggrupper, hvorfor vi tager dette ønske med til budgetforhandlingerne i år.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. oktober 2021 Erhverv, Nordborg

Bitten & Mads Clausens Fond fylder 50 år

25. oktober 2021 Erhverv

Bitten & Mads Clausens Fonds jubilæum markeres den 29. oktober kl. 13, med en festligholdelse på kunsthalspladsen på havnefronten mellem Multikulturhuset og Alsik. Her vil bestyrelsesformanden for Bitten & Mads Clausens Fond, Peter M. Clausen, overrække to jubilæumsgaver fra Fonden til Sønderborg Kommune. Skatteminister Morten Bødskov taler ved overrækkelsen af jubilæumsgaverne. Derudover deltager Sønderborgs byråd, […]

Læs mere...