Debatindlæg: Tænk nu grundigt over det kommende logistikcenter

22. august 2020 Sønderborg

Henrik Nielsen, Nordals, skriver: 

Et nyt logistikcenter i Sønderborg – er det nu en god idé? Kan der spares penge på at sammenlægge diverse institutioner?

Er man forblændet af et prestigeprojekt  – eller har man set sig blind på et Excel ark?

Desværre er verden ikke et Exelark, for der er nogle store økonomiske udfordringer ved deres regnestykke, man bevidst har undladt at fortælle, noget der fuldstændig ødelægger den økonomiske gevinst.

Brand og Redning

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg er underlagt en risikobaseret dimensionering, så det første køretøj skal have forlad brandstationen inden 5 min. fra første alarm.

Det er en udfordring på landsplan – også i Sønderborg by. Ikke ikke så meget mellem klokken 6 og 18,fordi man har været tvunget til at ansætte beredskabsassistenter, fordi man ikke har kunne tiltrække eller beholde de deltidsbrandfolk der skulle til.

Men hvad koster sådanne assistenter at have gående?

Ja skulle man komme med et godt gæt så er lønnen uden diverse tillæg på ca. 24.000 kr. pr. måned og når der mindst ansat seks assistenter, så giver det en lønudgift på omkring 1.700.000 om året.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når man flytter brandstationen længere væk fra byen, så bliver det endnu svære at få deltidsbrandfolk, fordi de ikke ville kunne nå stationen på 3-4 min.

Hvad er planen så ? Endnu flere fastansatte?

Der kan nævnes at en døgnbemandet brandstation hurtig løber op i lønudgifter på cirka 10 millioner rkoner i9nklusiv diverse tillæg.

Og med en forventet besparelse på ca. 8,5 millioner kroner, så er det jo de ældre, skolerne og – som tidligere set – busserne der kommer til at dække den udgift, desværre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så når nogen mener, jeg skyder ved siden af, så opfordrer jeg dem til at se på de udfordringer vi i beredskabet har i dag – og så hvilke udfordringer der kommer med den flytning, når ingen af de sammenbragte medarbejdere fra Vej og Park arbejder i døgndrift.

Borgmesteren svarer

Det er tydeligt og jo helt iorden at du, Henrik Nielsen, er uenig i projektet og søger og higer efter hår i suppen. Dine bekymringer er naturligvis også nogle, vi har gjort os.

Men konklusionen er, at på sigt vil en samling og en flytning ende med at hjælpe os i arbejdet med at skaffe frivillige og deltidsbrandmænd. Det er faktisk et af formålene, der skal understøttes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke et prestigeprojekt. Det er ikke nemt at effektivisere driften, men her er et projekt, der – hvis alle vil – kan give reelle effektiviseringsbesparelser, som kan bruges til velfærd.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk