Debatindlæg: Vi skylder vores børn de bedste kommunale dagtilbud

13. august 2020 Sønderborg

Rikke Lock Harvig, formand for Børn & Unge-udvalget, skriver:

Man har de seneste dage kunne læse, at der lukkes børnehaver i Augustenborg og Hørup. Jeg forstår fuldt ud de bekymringer, beslutningerne har affødt. Jeg har nemlig selv været igennem hele møllen som forælder. Jeg ved hvor smerteligt det føles, når ens velfungerende børnehave står til lukning og skal over i nye rammer. Det var et kæmpe chok både som forælder og som lokal.

Helt forståeligt protesterede jeg højlydt imod beslutningen om en sammenlægning af børnehaverne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg var stærkt bekymret for at personalet fra ‘min’ børnehave, ikke kunne udføre samme gode arbejde i andre rammer og med flere børn. Men de ord har jeg måtte tage i mig igen.

Personalet i den nye børnehave gør et fantastisk stykke arbejde hver eneste dag. I dag har vi ikke længere tre børnehaver i Nordborg, der kæmper en indbyrdes kamp om børnene. En kamp børnehaverne desværre ikke kunne komme uden om, fordi der ikke fødes et tilstrækkeligt antal børn i vores kommune. Vi har nu to velfungerende kommunale børnehaver i Nordborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ikke en spareøvelse

Det kunne nemt komme til at lyde som en spareøvelse eller at det vil medføre en forringelse af kvaliteten at lukke eller sammenlægge børnehaver. Men det er det, bestemt ikke. Faktisk bruger vi over 22 millioner kroner i Hørup til renovering og tilbygning af Bygadens Børnegård samt udvidelse og modernisering af legepladsen.

I Augustenborg ombygger vi for 41 millioner og sikrer en bedre overgang til skolen. Det er ganske enkelt for at skabe optimale rammer – altså gode bygninger, plads og legepladser som understøtter den pædagogiske kvalitet. Det er en investering der skal skabe optimale faciliteter for vores børn, og sørge for bedre normering i hele åbningstiden. Dette er nemlig svært at sikre når en institution bliver for lille.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er derfor vores opgave, at levere ordentlige arbejdsbetingelser for de medarbejdere, som i dag gør et fremragende arbejde og som også i fremtiden skal og ønsker at levere kommunale dagtilbud af høj kvalitet.

Det skylder vi vores børn.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2022 Kultur, Sønderborg

Brecklings Bogcafé gav lidt indsigt i krimi-tanker, obduktioner og filmarbejde

5. december 2022 Kultur

Søndag eftermiddag fandt årets sidste udgave af Brecklings Bogcafé sted i Sønderborghus, hvor godt 160 gæster lyttede til værten Allan Breckling, forfatterne Louise Nielsen og Karen Inge Nilen samt filmproducer Kasper Gravesen, som skal filme Karen Inge Nielsens grænselandskrimier. Først på scenen var Louise Nielsen, som fortalte, at hun gennem længere tid gik med ideerne […]

Læs mere...