Debatindlæg: Vicedirektørens plads er naturligvis i Augustenborg

11. december 2019 Augustenborg

Headhunter John Lohff, skriver:

Af dagspressen fremgår det at den nye vicedirektør i Landbrugsstyrelsen skal have tjenestested i København og så nøjes med at tilbringe nogle dage i Augustenborg. Det er en dårlig beslutning ministeren her har accepteret, og den bør laves om.

En af de første ansættelser, jeg foretog som rekrutteringskonsulent for over 30 år siden, var en ledende stilling, hvor opdragsgiveren ikke ville acceptere at kandidaten boede cirka 25 km væk fra arbejdsstedet.

Artiklen fortsætter under annoncen

En sag jeg sent glemmer, fordi arbejdsgiveren her gik glip af en meget dygtig medarbejder. I tiden, der er gået siden da, har meget ændret sig, og arbejdsgivere accepterer ofte, at kandidaterne bor langt væk fra tjenestestedet.

I denne jobbesættelsessag er situationen dog en anden. Her taler vi om en udflytning af statslige arbejdspladser, hvor ”provinsen” har en berettiget antagelse om, at de ledende medarbejdere flytter med. Udsagnet, om at der ikke er kvalificerede ansøgere, er en drejning af kendsgerningerne for at få det til at fremstå som legitimt, at man i situationen kan have tjenestested i København. Der er generelt et hav af kvalificerede kandidater tilstede i provinsen og alternativt kandidater, der vil flytte fra hovedstadsområdet. Så længe der findes ledelsesmæssige karriereambitioner, vil der være relevante kandidater i dette lille land – uanset hvor jobbet befinder sig.

Det er utroligt, at ministeren kan forledes til at føje embedsværket.

Godt at nogle politikere atter kræver ham i samråd.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk