Delt byråd giver grønt lys til at rive Skansegården ned

27. maj 2020 Politik

Nu er det afgørende slag om Skansegården udkæmpet og det blev det på byrådsmødet, som fandt sted på Hotel Sønderborg Strand – og flertallet stemte for, at der gives tilladelse, til at ejeren, Charles Ginnerskov, kan rive bygningen ned.

“Jeg er rigtig glad for den afgørelse, der faldt i dag – og taknemmelig for den opbakning jeg har fået undervejs. Men, det har været en fuldstændig surrealistisk proces, at opleve et så massivt angreb fra nogle få, magtfulde politikere”, siger Charles Ginnerskov til SønderborgNYT umiddelbart efter punktet var behandlet af byrødderne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Alle de eksperter, som er blevet spurgt, har fortalt, at bygningen ikke står til redde og derfor giver vi grønt lys til nedrivningen”, sagde borgmester Erik Lauritzen på byrådsmødet. Det grønne blev tændt allerede da sagen blev behandlet i Teknik- og Miljøudvalget, men Venstre og Dansk Folkeparti bad om at få sagen behandlet på byrådsmødet.

“Vi har brug for en alvorsnak om den her sag, der gennem det seneste år har fyldt en del på de sociale medier”, sagde Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Da var Charles Ginnerskov købte Skansegården var alle glade, men kun indtil vi opdagede, han ville rive den ned. Vi mener, at bygningen skal bevares”, sagde han videre.

“Jeg er rystet over, Fredningsnævnet giver tilladelse til, at bygningen kan rives ned”, lød det fra Stefan Lydal.

Aase Nyegaard fra Fælleslisten, sagde:

“Vi følger fredningsnævnet og der er ingen gode grund til at hindre en nedrivning”.

Venstres Peter Hansen fortalte, at Venstre ikke kan bakke op om flertallet i sagen om Skansegården.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det kan vi ikke, fordi Skansegården fortæller et stykke kulturhistorie om årene lige efter 1864 – og det var gjort klart for køberen og andre, der bød på bygningen, at den var i en dårlig forfatning”.

Imod nedrivningen stemte Dansk Folkeparti og Venstre, mens flertalsgruppen – minus et enkelt medlem – stemte for at give tilladelse til en nedrivning.

Det var Svend Erik Petersen fra Socialdemokratiet, der ikke stemte enten for eller imod.

 

 

 

 

 

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. oktober 2021 Kultur, Nordborg

Nordborg Kirke: Festlig gudstjeneste med herlig spillemandsmusik og sang

16. oktober 2021 Kultur

Kom og oplev en festlig gudstjeneste, som bliver fyldt med folkemusik og sang. De Nordalsiske spillemænd spiller op, Linak-koret og solister fra Sønderjysk Pigekor synger for. Vores præst, Sophie Lønne Reil Hundebøll, vil både læse og synge teksterne, skriver kirkens organist til SønderborgNYT. Det hele finder sted i Nordborg kirke, søndag den 31. oktober kl. […]

Læs mere...