Deltag gratis på mini-klimakonference på Alsion

26. september 2019 Samfund

Klimatruslen har konsekvenser lokalt – også i Sønderborg. Det siger den kendte klimaforsker, professor Sebastian H. Mernild, forud for hans deltagelse i årets klimakonference på Alsion den 2. oktober.

Alle har mulighed for at lytte gratis med til klimakonferencens afsluttende runde med præsentationer og diskussion onsdag den 2. oktober klokken 13.30 til 15.30, hvor professor Sebastian Mernild deltager med et oplæg og i den efterfølgende paneldiskussion.

Her vil han fortælle om facts og konsekvenser i forbindelse med klimatruslen og om, hvordan den globale opvarmning vil få indvirkning på Sønderborg. Det skriver ProjectZero.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden Paris-aftalen blev indgået i december 2015 har politikernes klimamål været at forhindre en temperaturstigning på mere end 2 grader, i bedste fald 1,5 grader men direkte adspurgt, så er professor Sebastian Mernild ikke fortrøstningsfuld i forhold til opfyldelse af målsætningen.

”Hvis vi forestiller os, at vi kan lukke ned for klodens CO2-udledning klokken 16:00 i morgen, så vil der stadig gå et godt stykke tid, før følgevirkningerne sætter ind. Jeg tror desværre, at de omvæltninger der skal til, er for store til, at vi får vendt supertankeren i tide”, siger Sebastian H. Mernild.

Artiklen fortsætter under annoncen

’100% Climate Neutrality Conference’ er en konstruktiv konference med fokus på teknologiske klimaløsninger og hvad der virker i kommunerne. Konferencen vil give bud på, hvilke tiltag er de mest effektive for at mindske udslippene og opfylde målet om at holde temperaturstigningerne under to grader.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 112, Gråsten

Kabinescooter kørte i vandet ved Egernsunbroen

24. oktober 2021 112

Natten til søndag, – klokken 03:32 – blev der ringet 112, fordi en kabinescotter var kørt i vandet fra Gråstensiden ved Egernsundbroen. “Vi rykkede til stedet med vores båd fra Sønderborg og Gråsten Frivillige Brandværn kom også til broen. Vi fandt køretøjet og fik det på land, men vi fandt ikke føreren”, siger indsatsleder Pia […]

Læs mere...