Deltagerne siver heldigvis ud fra Job- og Uddannelsesakademiet

24. oktober 2020 Samfund

I Job- og Uddannelsesakademiet i Perlegade får nyledige dagpengemodtagere hjælp til at finde et nyt job eller en uddannelse, som vil bringe dem videre. Kursisterne møder ind en gang om ugen og det interessante er, at rigtigt mange af dem hurtigt finder et job.

“Jeg talte med en speditør fra Padborg, som fortalte, at han manglede medarbejdere”, siger Arbejdsmarkedsudvalgets formand, Jan Prokopek, som straks ringede til Job- og Uddannelsesakademiet.

“Vi hørte om speditørfirmaet fra Jan Prokopek om mandagen, snakkede med vores kursister om tirsdagen og onsdag blev ansøgningerne sendt”, siger Rie Bramsen, som er en af de seks medarbejdere i Akademiet.

Det er ikke alene udvalgsformanden, der har har en idé om, hvilke virksomheder, der har brug for medarbejdere.

“Vi har en række virksomhedskonsulenter i Jobcenter, som har kontakt med omkring 500 lokale virksomheder og konsulenterne fortæller akademiet, hvor der kan bruges ekstra hænder”, siger arbejdsmarkedschef Lasse Ahlmann Kamp til SønderborgNYT.

Og trods Corona, så er der ledige job.

Første møde

Når en ledig møder ind i Job- og Uddannelsesakademiet bliver vedkommende mødt af flere medarbejdere, som lytter til, hvad den ledige tidligere har lavet og spørger, hvad drømmejobbet er.

“Nogle vil have rigtigt god gavn af at uddanne sig, mens andre skal tænke i, hvilke brancher deres kompetencer kan bruges i”, siger Rie Bramsen.

Hurtigt i anderledes job

En kursist bekræfter Rie Bramsens ord:

“Jeg blev sagt op i et forsikringfirma ved juletid og gik så hjemme og hyggede mig, mens jeg fik fratrædelsesløn”, siger kursisten, som mødte op i akademiet, da hun begyndte på dagpenge.

“Efter 14 år i forsikringsbranchen havde jeg svært ved at se, jeg kunne arbejde med andet”, siger hun. Men samtaler med Rie Bramsen fik kursisten til at tænke i muligheder og ikke begrænsninger.

“Jeg fik god hjælp til min ansøgning og fik skrevet mine kompetencer ind i mit cv”.

Kursisten sendte sin ansøgning til Naturstyrelsen og blev kaldt til samtale.

“Jeg følte, jeg var klar til samtalen og jeg fik jobbet”, siger hun.

Forløbet i Job- og Uddannelses Akademiet er hun glad for.

“Det betyder meget at opdage, jeg ikke var den eneste, der var i den situation og det var guld værd, at vi kunne sidde og dele vores erfaringer”.

Kursisterne siver ud af kursusforløbet i takt med, at de får job eller går i uddannelse.

“Nogle er i gang efter et par uger, andre efter syv uger”, siger Rie Bramsen.

Nyttejobbere kommer også videre

Det er ikke alene nyledige nyttejobbere, der kommer i Job- og Uddannelse Akademiet.

“Vi ser også unge nyttejobbere og dem hjælper vi ind på en uddannelse”, siger Rie Bramsen.

“Og jeg vil gerne have Jeres arbejde her i akademiet til også at favne andre grupper af ledige”, siger Jan Prokopek og han har endnu et ønske:

“Jeg vil også gerne have, at virksomheder, der mangler medarbejdere, ringer til Jobcenter. Vi har kontakt til de ledige og kan hurtigt finde de medarbejdere, som de enkelte virksomheder mangler”.

Målet er, at ledige finder job via Jobcenter og at virksomheder finder deres nye medarbejdere samme sted.

Siden akademiets åbning i slutningen af august måned har stedet leveret 45 medarbejdere til lokale virksomheder og fem personer er begyndt på uddannelse.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Erhverv, Gråsten

Biogas: Kommunen vidste Nature Energy var i gang med at bygge i Kværs

22. april 2021 Erhverv

Tine Brodersen er med i gruppen ‘Nej tak til biogasanlæg i Kværs’ og hun undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke forlængst har stoppet biogas-byggeriet. Det skete først onsdag og det var efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet havde fejet Sønderborg Kommunes miljøgodkendelse og VVM-tilladelse af bordet. “Det er jo ikke fordi, forvaltningen ikke har vidst, […]

Læs mere...